„Hârtia igienică“ refolosibilă, noua tendinţă a militanţilor pentru „zero deşeuri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sul „family cloth“ FOTO greenandgrateful.com
Sul „family cloth“ FOTO greenandgrateful.com

Convinse că ţinta „zero deşeuri“ nu este o utopie, multe familii din Statele Unite au ajuns să folosească bucăţi din materiale textile pe post de hârtie igienică.

Discuţiile cu privire hârtia igienică revin în mod constant în interesul comunităţii care militează pentru „zero deşeuri“. Unii insistă pentru hârtia igienică biodegradabilă, alţii pentru bideuri. Dar, având în vedere că bideul nu face parte din tradiţia americanilor, unele persoane afirmă că au găsit ca alternativă „hârtia igienică“ refolosibilă, adică un fel de cârpă ce poate fi spălată şi folosită din nou.

Cunoscută ca „family cloth“, noua „hârtie igienică“ constă din haine vechi sau materiale textile cumpărate la metru. Există de asemenea şi suluri de „hârtie igienică“ refolosibilă, care pot fi achiziţionate de pe unele site-uri specializate, relatează slate.fr.

Deţinătoarea unui blog spune că, odată ce a folosit scutece lavabile pentru copiii săi, tranziţia către „hârtia igienică“ refolosibilă a fost destul de uşoară. Dacă bucăţile din materiale textile folosite sunt plasate în cutii speciale sau în saci de vidat, problemele legat de misor dispar, explică ea.

Editorii site-ului LifeHacker s-au întrebat dacă această practică este într-adevăr mai economică şi mai ecologică, iar concluzia lor este că diferenţa de cost este infimă, ţinând cont de creşterea consumului la apă şi curent electric. Site-ul recomandă hârtia igienică biodegradabilă sau bideul.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite