FOTO Familia cu 24 de degete pe cap de membru îi ţine pumnii echipei Braziliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Pentru noi, oamenii anormali sunt cei care au doar cinci degete la o mână”, declară unul dintre suporterii atipici ai echipei braziliene FOTO: Reuters
„Pentru noi, oamenii anormali sunt cei care au doar cinci degete la o mână”, declară unul dintre suporterii atipici ai echipei braziliene FOTO: Reuters

14 membri ai unei familii care locuieşte în apropierea capitalei Braziliei, Brasilia, sunt cei mai înflăcăraţi suporteri ai echipei ţării lor. De ce sunt atât de speciali? Pentru că s-au născut cu câte şase degete la fiecare mână şi picior, iar boala lor genetică va atrage, cred ei, norocul de partea Braziliei.

Membrii familiei Da Silva sunt mândri de degetele lor şi au impresia că, datorită afecţiunii genetice de care suferă - polidactilie - şi a energiei pozitive pe care o transmit, echipa naţională va câştiga Campionatul Mondial de Fotbal pentru a şasea oară.

„Am investit foarte multă energie pentru ca Brazilia să câştige cupa şi cred că această energie va ajunge la echipă, care va juca foarte bine şi va câştiga pentru a şasea oară campionatul”, a declarat Ana Carolina Santos Da Silva, în vârstă de 28 de ani, pentru Reuters.

polidactilie

Cele 24 de degete ale membrilor familiei Da Silva funcţionează normal şi nu-i împiedică să facă diverse activităţi, precum gătitul sau cântatul la chitară.

Joao de Assis Da Silva, în vârstă de 15 ani, este pasionat de fotbal. „Toţi brazilienii iubesc fotbalul şi toţi copiii îşi doresc să se facă fotbalişti atunci când cresc”, a spus Joao, adăugând că polidactilia l-a ajutat, de fapt, să fie mai bun la fotbal. „Am mâinile mai mari decât alţii şi este mai uşor pentru mine să prind mingea când îmi trece pe deasupra capului”, a mai declarat acesta.

Dacă unele dintre femeile născute cu această particularitate au ales să renunţe la cel de-al şaselea deget de la picioare pentru a putea purta pantofi feminini, bărbaţii familiei le-au „păstrat” pe toate. Un detaliu amuzant, potrivit bunicii Silvia Santos Da Silva, este faptul că în familia oamenilor cu 24 de degete pe cap de membru, rudele care nu au această particularitate se simt discriminate şi excluse.

polidactilie
image

„Tatăl meu nu vedea în lucru acesta o problemă şi, pentru noi, anormali sunt cei care au doar cinci degete. De exemplu, unul dintre nepoţii mei are cinci degete şi se simte exclus din familie”, a spus bunica Da Silva.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite