VIDEO FOTO Are doar 6 ani, dar arată de 100. Fetiţa suferă de o boală rară care o îmbătrâneşte prematur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maladia de care suferă fetiţa este numită şi boala copiilor bătrâni FOTO Facebook
Maladia de care suferă fetiţa este numită şi boala copiilor bătrâni FOTO Facebook

Adalia Rose Williams, o fetiţă din SUA, suferă de o maladie genetică rară care o îmbătrâneşte într-un ritm foarte accelerat. În ciuda bolii şi aspectului ei straniu, Adalia este un copil vesel, căruia îi place să cânte şi să danseze.

Fetiţa locuieşte în Round Rock, un oraş aflat la aproximativ 30 de kilometri de Austin, Texas. Ea suferă de o boală numită progeria şi cântăreşte doar 6 kilograme. Corpul mic al copilei îmbătrâneşte într-un ritm de câteva ori mai rapid decât normal, motiv pentru care speranţa ei de viaţă este de doar 13 ani. Adalia nu poate urca scările singură şi nu poate merge la şcoală, pentru că are nevoie în permanenţă de sprijin.

6 milioane de prieteni online

Părinţii Adaliei sunt foarte mândri de ea şi se bucură că este un copil normal, în ciuda bolii de care suferă şi privirilor urâte pe care le atrage de multe ori pe stradă. Totuşi, fetiţa este foarte populară pe internet. Pagina de Facebook, creată în luna mai a anului trecut de mama ei, Natalia Amozurrutia, a adunat nu mai puţin de 6 milioane de fani. Cei mai mulţi dintre ei o apreciază şi o susţin pe Nadalia, însă există şi câţiva răuvoitori care o critică şi chiar lansează zvonuri cum că ar fi încetat din viaţă. Părinţii îi scuză motivând că aceşti oameni „nu au văzut niciodată până acum un înger“. 

Pe lângă zeci de fotografii cu fetiţa, pe pagina ei de Facebook există şi câteva filmuleţe în care Adalia cântă melodii precum „Ice, Ice, Baby“ (Vanilla Ice) sau dansează pe ritmurile celebrei „Gangnam Style“. „Este o fetiţă puternică şi îi place să se distreze“, spun părinţii despre ea pe profilul Facebook.

Dragostea pentru viaţă a unei fetiţe greu încercate de o maladie extrem de rară

Progeria infantilă, boală numită şi sindromul Hutchinson-Gilford Progeria apare la o persoană din 8 milioane, iar simptomele sunt similare îmbătrânirii, doar că ele apar chiar din primele luni de viaţă şi sunt foarte accelerate.

Copiii care suferă de această maladie genetică au toate caracteristicile îmbătrânirii, cum ar fi alopecia (pierderea părului), problemele de vedere şi afecţiunile cardiace.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite