INFOGRAFIE Antrenori români, lideri în campionatele unde antrenează în lume. Pe locul 1, de Ziua Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională a ratat calificarea la Mondialul din 2014, iar Steaua şi Pandurii au fost eliminate deja din cupele europene. Totuşi, în mijlocul acestor rateuri, sunt şi oameni care fac cinste României.

În România, antrenorii sunt trataţi ca pe nişte cârpe. Dovadă şi faptul că Liga I e pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte schimbările produse, de-a lungul unui sezon, pe băncile tehnice. Paradoxal, atunci când „evadează“ din ţară, românii produc rezultate remarcabile. 

În acest moment, şase dintre tehnicienii care activează peste hotare sunt pe primul loc cu echipele lor, ceea ce a crescut enorm cota românilor, mai ales în zona Golfului Persic.

Seniorul atacă al 5-lea titlu la rând... 

În Ucraina, a devenit aproape firesc ca Şahtiorul lui Mircea Lucescu să fie pe primul loc, ceea ce se şi întâmplă acum, după 17 etape scurse din cele 30. Chiar dacă, spre deosebire de altă dată, echipa a trecut şi printr-o pasă mai proastă, „Il Luce“ pare că a redresat situaţia şi se află pe drumul cel bun spre al cincilea titlu consecutiv în Ucraina!

Clasament

1. Şahtior 38 de puncte

2. Metalist 35 de puncte

3. Cernomoreţ 35 de puncte

...Juniorul primul din carieră

În România, Răzvan Lucescu a fost poreclit „Specialistul cupei“, fiindcă, din sezonul 2003-2004, de când s-a apucat de antrenorat, a cucerit de două ori Cupa României, ambele trofee pe când era la Rapid. Tehnicianul de 44 de ani a continuat trendul şi în primul său sezon în Qatar, câştigând Cupa Stelelor cu El-Jaish.

În actuala stagiune însă, fostul selecţioner galopează spre ceea ce ar fi primul său titlu din carieră. El-Jaish e singura formaţie neînvinsă din prima ligă după 10 din cele 26 de runde.

Clasament

1. El-Jaish 24 de puncte

2. Al-Sadd 21 de puncte

3. Al-Sailiya 16 puncte

Olăroiu ţinteşte hattrick-ul

În 2011, înainte să semneze cu Al-Ain, Cosmin Olăroiu era în cărţi pentru preluarea naţionalei. Mircea Sandu a ezitat însă, a preferat să-i mai dea o şansă lui Răzvan Lucescu pentru meciul cu Bosnia de la Bucureşti, iar arabii au profitat. Oli a luat două titluri consecutive cu Al-Ain, iar în vară s-a mutat la rivala Al-Ahli Dubai. 

Rezultatul? Al-Ahli e lider după 8 din cele 26 de etape, în timp ce Al-Ain s-a prăbuşit, chiar dacă Olăroiu a fost înlocuit de Quique Sanchez Flores, spaniolul care are în CV o Cupă a Ligii cu Benfica, plus Liga Europa şi Supercupa Europei cu Atletico Madrid.

Clasament

1. Al-Ahli 22 de puncte

2. Al-Shabab 18 puncte

3. Bani Yas 14 puncte

„Săpăligă“, neînvins de doi ani

În România, Ion Marin ajunsese să antreneze Dinamo II, pe când la echipa mare se făceau experimente cu Bonetti şi Ciobotariu. Ignorat de „câini“, tehnicianul de 58 de ani a preluat Al-Kuwait în iulie 2012, iar de atunci n-a pierdut niciun meci în campionat!

Mai mult, a câştigat titlul în sezonul trecut şi, până acum, şi-a trecut în palmares şi două Cupe AFC, competiţie similară cu Liga Europa. După 10 din cele 26 de runde din actuala ediţie de campionat, trupa lui „Săpăligă“ conduce în prima ligă.

Clasament

1. Al-Kuwait 25 de puncte

2. Al-Qadsia 21 de puncte

3. Al-Arabi 20 de puncte

Motroc garantează locul 1

Florin Motroc a schimbat ţara, dar nu şi poziţia din clasament. După titlul luat în Iordania, cu Shabab Al-Ordon, în sezonul trecut, fostul rapidist a ajuns la cea mai bună echipă din Bahrain, Al-Riffa. După 7 din cele 18 etape de campionat, trupa pregătită de tehnicianul român e pe primul loc. Mai mult, Motroc n-a pierdut niciun meci în nicio competiţie în acest sezon.

Clasament

1. Al-Riffa 15 puncte

2. Muharraq 12 puncte

3. Al-Shabab 11 puncte

Cioroianu, „profet“ în Mecca

Fostul antrenor al Universităţii Craiova, Adrian Cioroianu, a ajuns în Arabia Saudită, în vară, cu misiunea de a readuce în prima ligă unul din cluburile de tradiţie, Al-Wehda Mecca. Şi, până acum, e în grafic. După 13 din cele 26 de etape, Al-Wehda e  lider în liga secundă, de unde primele două clasate vor obţine promovarea la finalul sezonului. 

Clasament

1. Al-Wehda 24 de puncte

2. Al-Khaleej 22 de puncte

3. Al-Riayadh 22 de puncte

image

Top salarii antrenori români

1- Cosmin Olăroiu (Al-Ahli) 5.000.000* 

2- Mircea Lucescu (Şahtior) 3.000.000 

3- Dan Petrescu (Dinamo Moscova) 2.500.000 

4- Răzvan Lucescu (El-Jaish) 800.000 

5- Ladislau Boloni (Al-Khor) 600.000

*sumele sunt exprimate în euro

CITEŞTE ŞI

*Boloni e blestemat în Qatar: fostul selecţioner a ajuns într-o situaţie de care n-a mai avut parte ca antrenor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite