Zidane vs Simeone. Totul despre finala Ligii Campionilor, de la Milano: Real Madrid - Atletico Madrid, azi, ora 21.45

0
Publicat:
Ultima actualizare:
zidane

Soarta a făcut ca Real şi Atletico să se întâlnească din nou faţă în faţă în finala Ligii Campionilor, la doi ani de la meciul din 2014, disputat la Lisabona şi câştigat de Ronaldo şi compania cu 4-1, după prelungiri.

În cei doi ani scurşi de atunci nu s-a întâmplat mare lucru din punct de vedere al performanţelor, pentru că Barcelona a luat tot ce se putea lua pe plan intern şi international. Atletico a rămas însă un adversari de coşmar pentru catalane, la fel ca în 2014 eliminându-i pe aceştia în sferturile Ligii Campionilor.
În propria ogradă, Real şi Atletico au suferit destule modificări. La Real nu mai e antrenor Carlo Ancelotti, ci Zinedine Zidane, secundul lui de atunci. Legendarul portar Iker Casillas a fost îndepărtat din lot şi obligat să se transfere la FC Porto. Au mai plecat şi Coentrao, Khedira, Di Maria, Xabi Alonso, Illaramendi şi Morata, dar au apărut Navas, Kroos, James Rodriguez, iar Casemiro a fost readus la echipă şi a devenit om de bază în actuala stagiune. Greul la Real e dus tot de brigada BBC (Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo), portughezul devenind între timp cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor.
La prima vedere, Atletico dă impresia că e o echipă mai puţin schimbată, graţie în primul rând continuităţii de pe banca tehnică, asigurată de perezenţa lui Diego Simeone. Argentinianul e de patru ani şi jumătate la Atletico şi a devenit sufletul acestei echipe, fiind greu de închipuit cum ar arăta această echipă fără el. Primul unsprezece al lui este însă în proporţie de 50% altul. Nu se mai regăsesc la Atletico Courtois, Diego Costa, Miranda, David Villa, Adrian Lopez, Raul Garcia, dar au fost transferaţi Oblak, Fernando Torres, Carrasco şi francezul Griezmann, unul dintre cei mai în formă atacanţi din lume în acest moment.
Ca şi stil de joc, Real şi Atletico arată conservatorism, astfel că e de aşteptat să vedem un duel de forţă, cu echipa lui Simeone dispusă la orice sacrificiu pentru a-şi atinge obiectivul şi cu un Real, care are jucători superiori ca valoare individual, dar nu atât de luptători precum gherila lui Atletico. 

Partida va fi transmisă în România de Pro Tv şi Dolcesport
 

A patra finală la Milano
Partida se va disputa pe stadionul “San Siro” din Milano, care găduieşte pentru a patra oară finala competiţiei, după cele din 1965 (Inter – Benfica 1-0), 1970 (Feyenoord – Celtic 2-1) şi 2001 (Bayern Munchen – Valencia (1-1, 6-5 la penaltyuri). 


10 trofee ale Ligii Campionilor/ Cupei Campionilor Europeni a câştigat Real Madrid (1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 şi 2014).
 

infografie
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite