Zi importantă pentru fotbalul românesc. Echipele noastre îşi află adversarele din cupele europene. Cu cine pot cădea Viitorul, FCSB, Astra, Dinamo şi Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UEFA
UEFA

Ceele cinci echipe româneşti angrenate în sezonul 2017-2018 al cupelor europene îşi vor afla azi adversarele din tururile preliminare.

Campioana Viitorul şi vice-campioana FCSB vor evolua în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, iar Dinamo, Craiova şI Astra în cel al Ligii Europa.

În privinţa Viitorului, ruta campioanelor nu e una de speriat, de aici lipsind echipele din ţările cu fotbal dezvoltat. “În afară de două-trei excepţii, ne batem de la egal la egal cu oricine”, spunea Hagi în urmă cu ceva vreme, referindu-se probabil la grecii de la Olympiacos, scoţienii de la Celtic sau danezii de la Copenhaga. Conform regulamentului, în play-off (ultimul tur preliminar) nu vor mai intra alte echipe, împerecherea urmând să se facă între cele 10 formaţii calificate din turul trei. Aşadar, cu puţin noroc, nu-i exclus s-o vedem pe Viitorul la toamnă în grupele Ligii Campionilor. Cu FCSB, lucrurile sunt mai complicate, deoarece şi dacă va trece de turul trei preliminar, în play-off apar adversari precum  FC Sevilla, Napoli sau Liverpool.
Cât priveşte Liga Europa, datorită coeficientului ridicat acumulat în anii anteriori, Astra va fi cap de serie în turul trei, dacă trece de turul doi,  şi se poate aştepta la un alt adversar accesibil. În schimb, Dinamo şi Craiova se află în urna “outsiderelor” şi pot întâlni echipe cu greutate în Europa, cum ar AC Milan, Bilbao, Zenit, PSV, Galatasaray sau Fenerbahce.


Tragerea la sorţi pentru Liga Campionilor este la ora 13.00, iar pentru Liga Europa la ora 14.00


Posibili adversari Viitorul
Olympiacos
Celtic sau Linfield
Salzburg sau Hibernians (3-0 în tur)
FC Copenhaga sau Zilina (3-1 în tur)
Ludogoreţ sau Zalgiris (1-2 în tur)
BATE Borisov sau Alashkert (1-1 în tur)
Legia Varşovia sau Mariehamn (3-0 în tur)
APOEL sau Dudelange (1-0 în tur)
Maribor sau Zrinjski (2-1 în tur)
Garabag sau Samtredia (5-0 în tur)

Posibili adversari FCSB
Dinamo Kiev
Ajax Amsterdam
Viktoria Plzen
ŢSKA Moscova
FC Brugge

Cei mai grei adversari în turul 3 pentru Dinamo şi Craiova (nu sunt capi de serie)
Zenit St. Petersburg
Athletic Bilbao
Galatasaray
Fenerbahce
AC Milan
PSV Eindhoven
Everton
Ol. Marseille
Freiburg

Cei mai grei adversari în turul 3 pentru Astra (dacă se califică)
Oleksandriya
Brondby
Steaua Roşie Belgrad
Aberdeen
FC Utrecht

Oostende

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite