WTA şi-a premiat cele mai bune sportive din 2014: cine a fost aleasă jucătoarea anului şi ce a câştigat Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste a publicat rezultatele anchetelor care au desemnat vedetele sezonului recent încheiat.

După o primă jumătate de an în care părea că îşi va pierde locul 1 în lume, Serena Williams şi-a recapătat forma devastatoare pe hard şi a câştigat 26 din cele 29 de meciuri disputate. Aceste victorii i-au adus patru trofee la Stanford, Cincinnati, US Open şi Turneul Campioanelor şi au ajutat-o să încheie 2014 tot pe primul loc în ierarhia mondială.

Astfel, americanca de 33 de ani a fost aleasă de WTA drept cea mai bună jucătoare din 2014. A fost pentru a 6-a oară când Serena a primit această distincţie, după cele din 2002, 2008, 2009, 2012 şi 2013. Doar Stefi Graff (8) şi Martina Navratilova (7) au câştigat de mai multe ori titlul de cea mai bună jucătoare a anului.

6 sportive au fost nominalizate pentru titlul de cea mai bună jucătoare a anului 2014: Serena Williams, Simona Halep, Maria Şarapova, Ana Ivanovici, Petra Kvitova şi Na Li.

Halep a câştigat votul publicului

Procesul prin care a fost aleasă jucătoarea anului s-a derulat prin mai multe sondaje. Spre exemplu, Serena Williams a câştigat votul jurnaliştilor, iar Simona Halep pe cel al fanilor.

48% dintre iubitorii tenisului care şi-au exprimat opţiunile au ales-o pe constănţeanca de 23 de ani drept cea mai bună jucătoare din lume în 2014. Serena Williams s-a clasat pe locul 2 în topul fanilor, primind 21% din voturi. 

Toate distincţiile acordate de WTA

Jucătoarea anului – Serena Williams

Revelaţia anului – Belinda Bencici

Cea mai mare ascensiune a anului – Eugenie Bouchard

Revenirea anului – Mirjana Lucic-Baroni

Cea mai bună echipă de dublu – Sara Errani – Roberta Vinci

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite