Wimbledon 2016: Simona salvează ziua! Succes pentru Halep în două seturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a trecut de primul tur al Wimbledonului, reuşind să şteargă un început mohorât de turneu, cu eliminările Irinei Begu şi Patriciei Ţig.

Halep a învins-o pe Anna Schmiedlova, din Slovacia, la prima confruntare directă. Astăzi vor juca Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Marius Copil.

Ziua de tenis a început mai prost decât ne-am fi închipuit. Irina Begu n-a fost în apele ei în meciul cu Carina Witthoeft, din Germania, şi a lăsat racheta în pământ după 65 de minute de joc. Scorul, 6-1, 6-4 pentru jucătoarea situată pe locul 109 în lume e sugestiv, la fel cum cifrele partidei spun totul despre ziua proastă prin care a trecut Irina: ea a câştigat doar 30 de puncte, a făcut 30 de greşeli neforţate, a câştigat doar 25 la sută dintre puncte cu al doilea serviciu şi nu a reuşit să câştige măcar un joc pe propriul serviciu în primul set.

Ceva mai energică, dar cu acelaşi deznodământ nefericit în dreptul ei s-a dovedit Patricia Maria Ţig. Ea a condus-o pe Sara Errani în debutul ambelor seturi, dar s-a înclinat în două părţi identice, 6-4, 6-4 în favoarea italiencei. Ţig a avut chiar 4-1 în setul al doilea, dar a căzut şi a cedat în ltimele cinci jocuri. Patricia şi Irina s-au ales cu un premiu de 30.000 de lire sterline.

În ultimul meci al zilei cu implicare românească, Simona Halep a reuşit să îşi impună punctul de vedere în meciul cu Anna Schmiedlova, din Slovacia, locul 40. La prima partidă pe iarbă din acest an, Simona şi-a găsit ritmul şi serviciul potrivit destul de greu, a fost egalată de la 4-1 în primul set, dar de aici înainte n-a lăsat oportunităţile să-i treacă pritnre degete . Scor final, 6-4, 6-1, după un meci de 67 de minute. În turul al doilea, Simona o va întâlni pe învingătoarea din partida Francesca Schiavone (Italia) – Anastasija Sevastova (Letonia).

Marţi sunt programate meciurile Sorana Cîrstea – Petra Kvitova, Monica Niculescu – Aleksandra Krunici şi Marius Copil – Lucas Pouille.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite