S-a trezit şi Putin! „Meldonium nu e substanţă dopantă“. Preşedintele Rusiei vrea să o scape pe Maria Şarapova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a intervenit, prin telefon, la o dezbatere televizată legată de Meldonium, el afirmând că această substanţă nu poate fi considerată una dopantă.

"Această substanţă nu a fost niciodată considerată dopaj. Nu influenţează rezultatele. Asta este cert. Ţine doar muşchii inimii în condiţii bune la o încărcare mare", a spus Putin, referindu-se la meldonium, substanţa pe care au luat-o Maria Şarapova şi mulţi alţi sportivi, cu precădere ruşi. 

De altfel, în studio se afla Ekaterina Bobrova, patinatoare campioană olimpică, aflată în stare de suspendare după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium.

Putin a spus că nu crede că autorităţile antidoping au ţintit Rusia cu decizia de a interzice folosirea meldoniumului, dar a criticat WADA pentru că nu a efectuat cercetări mai devreme referitoare la perioada în care substanţa este eliminată din corp. "Nu au existat date adecvate", a spus el.

Unii sportivi au afirmat că nu au mai luat meldonium dinaintea datei la care a devenit interzis (1 ianuarie), dar cu toate acestea au fost depistaţi pozitiv. WADA a precizat că aceştia ar putea să nu fie suspendaţi, dacă în probele lor au fost depistate cantităţi mici de meldonium.

Într-o notificare făcută agenţiilor naţionale antidoping şi federaţiilor sportive internaţionale, WADA a spus că nu există date exacte în privinţa perioadei de timp de care un sportiv are nevoie să elimine din corp substanţa. WADA a subliniat că prezenţa a mai puţin de un microgram de meldonium în testele antidoping efectuate de sportivi înainte de 1 martie 2016 este acceptabilă, notează nres.ro.

Şansa Şarapovei ar fi să aibă o cantite mică de meldonium în organism însă e destul de greu de crezut acest lucru, de vreme ce ea însăşi a declarat că nu a verificat mailul cu substanţe interzise, deci e foarte probabil să fi continuat să ia acest medicament şi după 1 ianuarie. 

Două sportive din România au fost depistate pozitiv cu meldonium, atleta Mirela Lavric şi biatlonista Eva Tofalvi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite