VIDEO De pe uliţă, pe stadion la Euro 2016: povestea lui Ionel Băzoiu, câştigătorul noului proiect FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Băzoiu, încadrat de Vlădoiu şi Belodedici
Ionel Băzoiu, încadrat de Vlădoiu şi Belodedici

Într-un filmuleţ emo'ionanteste prezentată povestea proiectului ”Transformă Uliţa în Stadion”, inaugurat de Federaţia Română de Fotbal în cadrul programului ”Împreună Suntem Fotbal”, dedicat promovării fotbalului de tip grassroots.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada septembrie 2015 – aprilie 2016 în 21 de judeţe din România, implicând referenţii zonali ai Federaţiei Române de Fotbal. Peste 1000 de elevi din ciclul primar din mai mult de 120 de unităţi de învăţământ au fost parte a etapei pilot a programului.

Protagonistul filmului este micul fotbalist Ionel Băzoiu, 10 ani, unul dintre cei trei câştigători ai programului care au însoţit delegaţia FRF la Campionatul European de Fotbal din Franţa. Filmul de 4 minute ilustrează drumul şi obstacolele pe care Ionel le parcurge şi le depăşeşte prin talent şi determinare. „Uliţa” aduce în atenţie aspecte care se regăsesc în copilăria multor personalităţi ale fotbalului: dorinţa de autodepăşire, îmbinarea activităţilor şcolare cu cele sportive, lipsa de posibilităţi financiare ale părinţilor, lungile antrenamente pe uliţă alături de tovarăşii de joacă. Viaţa lui Ionel pare a fi ritmată de fotbal. Micul fotbalist renunţă la micile plăceri ale copilăriei pentru a-şi cumpăra o minge de fotbal, urmăreşte cu interes meciurile jucătorilor săi preferaţi şi îşi exersează talentul driblând mingea după ore.

"Transformă Uliţa în Stadion" este programul FRF dedicat descoperirii noilor talente în rândul copiilor din ciclul primar din mediul rural. Referenţilor zonali ai Federaţiei Române de Fotbal le-a fost pusă la dispoziţie o platformă online de înregistrare şi monitorizare a tinerelor talente, pe site-ul www.impreunasuntemfotbal.ro. Finalitatea programului a constat într-o competiţie dedicată celor mai talentaţi elevi din clasele I-IV din cele 7 regiuni fotbalistice ale ţării. Meciul final s-a disputat la Cluj, o comisie formată din Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu şi Aurel Ţicleanu alegând cei 3 câştigători.

Remarcat şi încurajat de referentul său zonal, Cristi Lupu, Ionel a ajuns în faza finală a programului „Transformă Uliţa în Stadion”. Alături de ceilalţi 2 câştigători, Ionel a văzut meciul România-Elveţia de la EURO 2016, disputat pe Parc des Princes. De asemenea, el a fost legitimat la Liceul cu Program Sportiv din Buzău.

"Este un proiect de suflet, un proiect destinat descoperirii talentelor din mediul rural. Este cunoscut faptul că mulţi dintre campionii României au provenit din mediul rural. Din păcate, un adevăr trist este şi faptul că multe alte talente se irosesc pentru că satul românesc nu le oferă condiţiile necesare performanţei. Rolul nostru este de a ne întoarce la rădăcini, de a găsi tinerele talentele, de a le sprijini, pentru a avea un viitor bun şi pentru a aduce succes României”, a declarat Ciprian Paraschiv, manager dezvoltare fotbalistică în cadrul FRF şi coordonatorul programului ”Împreună Suntem Fotbal”.

Despre „Împreună Suntem Fotbal”

Lansat în luna septembrie a anului trecut, proiectul "Împreună Suntem Fotbal" reprezintă o premieră în sportul şi educaţia din România, propunând implicarea activă în dezvoltarea sănătoasă a românilor prin fotbal, dezvoltarea copiilor şi tinerilor în valorile acestui sport şi creşterea numărului de practicanţi de fotbal în România. Începând cu 2015, au fost demarate primele 4 programe: Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar – Fotbal şi Olimpiada Gimnaziilor – Fotbal, Transformă Uliţa în Stadion, Unificat în 7, Campionatul Universitar de Fotbal. Următoarea etapă a programului se va desfăşura începând cu septembrie 2016, mai multe informaţii vor fi publicate pe platforma dedicată www.impreunasuntemfotbal.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite