VIDEO Surpriză la Miami Open: Maria Şarapova, eliminată după primul său meci disputat în turul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Şarapova (locul 2 WTA) a pierdut meciul jucat împotriva Dariei Gavrilova şi va părăsi competiţia FOTO AP
Maria Şarapova (locul 2 WTA) a pierdut meciul jucat împotriva Dariei Gavrilova şi va părăsi competiţia FOTO AP

Maria Şarapova, locul 2 WTA, a fost învinsă, în noaptea de joi spre vineri, în turul II al turneului de la Miami, de rusoaica Daria Gavrilova, care abia a intrat în Top 100 WTA pentru prima dată acum trei zile, şi care nu a mai învins nicio jucătore clasată mai sus de locul 35 WTA.

Şarapova a fost învinsă în două seturi, cu scor 7-6 (4), 6-3, într-o oră şi 49 de minute, în primul său meci din turul II disputat la Miami Open (Florida, USA), de compatrioata sa, Daria Gavrilova, informează site-ul oficial al competiţiei.

Sportiva aflată pe locul 97 în clasamentul WTA şi care a ajuns pe tabloul principal de la Miami graţie unui wild-card oferit de organizatori s-a impus repede, încă din primul set, distanţându-se de adversara sa cu 5-3. „Masha“ şi-a revenit, a câştigat trei game-uri consecutive, însă a pierdut lupta din tie-break, cu 7-4.

Setul secund a început şi mai dramatic pentru numărul 2 mondial, când Gavrilova a câştigat trei game-uri consecutive, apoi a condus cu 4-1. Şarapova s-a apropiat de 4-3, reuşind tie-brekul, însă a cedat în faţa agresiunii Gavrilovei, care a închis meciul cu 7-6 (4), 6-3.

„Aleargă (n.r. – Gavrilova) mult, după fiecare minge! Am comis mai multe greşeli, nu am fost relaxată şi eram concentrată doar să câştig puncte. Sigur că este o supriză pentru mine. Aşteptările erau ca eu să câştig. Dar acesta este unul din motivele pentru care jucăm meciurile. Tot trebuie să intri pe teren şi să te impui acolo, indiferent dacă eşti sau nu favorită. Astăzi eu nu am câştigat“, a spus Maria Şarapova după meci.

„Visam s-o înving pe Maria de la 12 ani“
La rândul său, Daria Gavrilova a mărturisit că şi-a împlinit un vis din copilărie : „Am visat să o înving pe Maria încă de când aveam 12 ani, atunci când a câştigat împotriva Serenei finala de la Wimbledon. Mi-am spus că îmi doresc foarte mult să joc şi eu împotriva ei şi să o înving!“

Rusoaica i-a ridicat mai multe probleme şi Simonei Halep, în turul II de la Indian Wells, însă atunci românca a reuşit să se impună în trei seturi. „Am jucat împotriva Abgeliquei Kerbe de două ori anul acesta şi împotriva Simonei Halep în urmă cu două săptămâni şi am fost foarte aproape să le înving de fiecare dată. Aşa că mi-am zis: OK, pot să reuşesc. Sunt la nivelul acesta!“, a mai spus jucătoarea în vârstă de 21 de ani, care a reuşit cel mai important meci din cariera sa.

Meciurile zilei: Simona Halep - Nicole Vaidisova, Serena Williams- Monica Niculescu

Vineri, la Miami Open, vor juca favoritele 1 şi 3, Serena Williams, respectiv Simona Halep. Halep, locul 3 mondial, va juca împotriva sportivei cehe Nicole Vaidisova, beneficiara unui wild card şi locul 328 WTA, de la ora 17.00, iar noaptea, nu înainte de ora 02.00, va avea loc la Miami meciul dintre numărul 1 mondial, americanca Serena Williams, şi românca Monica Niculescu, locul 70 WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite