VIDEO Scene dezgustătoare: un antrenor a refuzat să dea mână cu un jucător de culoare, iar apoi l-a făcut „canibal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care Karimi i-a dat peste mâna lui Bito
Momentul în care Karimi i-a dat peste mâna lui Bito

FIFA face eforturi mari pentru a elimina rasismul, însă, în 2013, continuăm să asistăm la episoade regretabile pe terenurile de fotbal. Imaginile cu un tehnician de 57 de ani tratându-l pe un fotbalist de culoare ca pe un sclav au făcut înconjurul lumii.

Din Europa până în Asia, rasismul face ravagii în lumea fotbalului. Vara trecută, chiar înainte de startul Campionatului European din Polonia şi Ucraina, echipa Olandei a ameninţat cu retragerea, deoarece jucătorii au fost supuşi unui atac rasist, la un antrenament. 

De atunci, s-au petrecut multe episoade similare şi, acum câteva luni, Dani Alves, fundaşul Barcelonei, a mărturisit că rasismul există pe toate stadioanele din Spania!

Acum, un incident trist s-a petrecut pe o arenă din Iran, iar imaginile au ajuns să facă înconjurul lumii prin intermediul Youtube.

Ce s-a întâmplat?

La o partidă din primă ligă dintre Peykan şi Fajr Sepasi, gazdele au primit gol, în ultimul minut, pierzând cu 1-2, rezultat care i-a condamnat la retrogradare.

Furios, antrenorul Firouz Karimi (57 de ani) a vrut, iniţial, să oprească reluarea jocului, atacându-şi violent fotbaliştii de pe margine. „Nu mai dă drumul la joc. Eu n-am echipă. Vreau să pierdem la masa verde, cu 0-3“, a urlat Karimi spre arbitru.

Centralul n-a ţinut cont de „indicaţia“ tehnicianului lui Peykan, meciul s-a jucat până în ultimul minut, după care Karimi s-a dezlănţuit din nou. 

În timp ce traversa terenul, el a fost abordat de un fotbalist al oaspeţilor, Sidney Bito, mjilocaş născut în Antilele Olandeze. Bito i-a întins mâna antrenorului, însă acesta a avut o reacţie şocantă: i-a dat peste mâna lui Bito!

Karimi nu s-a oprit însă aici. Şi-a chemat unul dintre jucători şi i-a transmis urlând: „Spune-i acestui canibal că, în Iran, cel care e mai în vârstă îşi întinde primul mâna, nu cel care e mai mic“.

Cazul va ajunge la FIFA

Incidentul a fost condamnat vehement la televiziunea iraniană, iar Liga l-a sancţionat drastic pe Karimi: o suspendare de opt etape şi o amendă de 3.000 de dolari.

Totuşi, Bito, fotbalistul agresat, a anunţat că se va adresa FIFA, cu ajutorul avocatului său, pentru ca şi forul mondial să-l pedepsească pe tehnicianul celor de la Peykan.

VEZI IMAGINILE CU KARIMI ATACÂNDU-L PE BITO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite