VIDEO România, vizitată de o emblemă a fotbalului mondial: Franco Baresi a venit la Bucureşti. Cine l-a invitat şi ce a spus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baresi (centru), alături de Iorgulescu (stânga). FOTO: lpf.ro
Baresi (centru), alături de Iorgulescu (stânga). FOTO: lpf.ro

Unul dintre cei mai mari fundaşi din istoria sportului rege are 54 de ani, multe riduri pe faţă, însă n-a uitat de vremurile copilăriei în care colecţiona stickere cu idolii săi fotbalişti.

România n-are un campionat competitiv, cu fotbalişti de calitate, însă de acum are un album Panini dedicat jucătorilor legitimaţi în Liga I. Astfel, cei interesaţi au posibilitatea de a colecţiona stickere cu Cristi Tănase, Toto Tamuz şi alte vedete ale primului eşalon.

Potrivit site-ului oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), astăzi, s-a organizat o conferinţă de presă prilejuită de evenimentul lansării şi promovării albumului Panini Liga I.

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, l-a avut invitat special la acest eveniment pe unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului, triplul câştigător al Ligii Campionilor, fostul internaţional italian, Franco Baresi. Potrivit gsp.ro, acesta a oferit o serie de declaraţii cu ocazia vizitei sale în România.

Ce a spus?

„Am crescut cu acest almanah. Am fost entuziasmat de el şi datorită lui am ajuns cunoscut în întreaga lume. Vă felicit pentru această colaborare, care e benefică pentru Liga din România“, a afirmat Baresi despre parteneriatul LPF - Panini.

Baresi, care a evoluat la o singură echipă de club, AC Milan, a vorbit apoi despre cunoştinţele sale despre fotbalul românesc.

„România a avut mereu o echipă bună şi am un mare respect pentru această naţională. Sunt bucuros să-mi aduc aminte de România, pentru că în 1982 am debut pentru Italia într-un meci cu România, la Florenţa, terminat 0-0. Cunosc echipele româneşti din cupele europene. Ştiu de Steaua şi îmi aduc aminte de Steaua, de finala Cupei Campionilor din 1989. A fost prima mea Cupă a Campionilor“, a declarat italianul.

El a vorbit şi despre jucătorii români care au trecut prin Serie A sau despre cei care sunt acum acolo. „Hagi e, cu siguranţă, cel mai bun român pe care l-am întâlnit. Era cel mai important jucător pentru România. Florin Răducioiu mi-a lăsat o impresie bună. Am fost dezamăgit când am auzit că se retrage. În acea vreme, la AC Milan era o concurenţă puternică şi îmi aduc aminte cu plăcere de el. George Puşcaş e un jucător important pentru Inter. E bine că a ajuns în Italia şi promite multe, dar trebuie să aibă răbdare. E greu să aperi în Italia, dar Ciprian Tătăruşanu s-a făcut remarcat. A apărat destul de bine“, a adăugat Baresi, care va lua cina cu Hagi în această seară.

VEZI CONFERINŢA ÎN CARE A PARTICIPAT BARESI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite