VIDEO Răducioiu a reprezentat România în Mondialul Legendelor: cu cine a fost coleg şi pe ce loc s-a clasat echipa sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajuns la 44 de ani, fostul atacant al Generaţiei de Aur a fost invitat la un turneu găzduit de oraşul Moscova. Din punct de vedere fizic, „Minunea blondă“ a fost într-o formă de invidiat şi şi-a impresionat coechipierii.

Florin Răducioiu a rămas în amintirea iubitorilor de fotbal din lumea întreagă, chiar dacă n-a adunat foarte multe selecţii în prima reprezentativă în comparaţie cu nume precum Hagi, Gică Popescu sau Dan Petrescu. 

Fostul atacant a jucat de 40 de ori sub tricolor, adunând şi 21 de goluri, iar prestaţiile sale de la Mondialul din 1994 l-au propulsat în rândul legendelor fotbalului mondial. Tocmai de aceea, el a fost invitat acum la Mondialul fostelor glorii, găzduit de Rusia.

A fost coleg cu foşti campioni mondiali

Turneul a adunat jucători trecuţi de 35 de ani, cu selecţii pentru echipele lor naţionale. Şase echipe au participat în competiţie, iar Răducioiu a fost repartizat în trupa Stelelor Lumii din care au mai făcut parte nume precum Ali Daei (Iran), Aldair (Brazilia), Ibrahim Ba (Franţa), Litmanen (Finlanda), Delvecchio (Italia), Candela (Franţa), Simici (Croaţia), Nigmatullin (Rusia) şi Serginho (Brazilia).

Printre adversarii românului s-au numărat jucători ca Maniche (Portugalia), Toldo (Italia), Fernando Couto (Portugalia), Dino Baggio (Italia) şi Aaron Winter (Olanda).

Partidele s-au disputat pe durata a două reprize de 20 de minute cu o pauză de zece minute înte ele, iar grupele au arătat astfel:

A: Rusia, Germania, Olanda

B: Stelele Lumii, Italia, Portugalia 

Fiecare echipă a folosit cinci jucători de câmp şi un portar în formula de start. Răducioiu şi colegii săi au câştigat partida cu Italia, dar au pierdut-o pe cea cu Portugalia, terminând pe 2 în grupa B. În confruntarea pentru locul 3, Stelele Lumii au trecut de Olanda cu 7-4, iar Răducioiu a înscris un gol.

VEZI IMAGINI DE LA MONDIALUL LEGENDELOR (DUPĂ SECUNDA 24)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite