VIDEO Lyon - Astra 1-2: C'est magnifique. Capodoperă românească pe „Stade Gerland“. Francezii, în genunchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După tragerea la sorţi a play-off-ului cupelor europene, toţi au zâmbit cu compasiune, după ce au aflat cu cine vor juca giurgiuvenii. Joi seara însă, vicecampioana României a făcut o partidă memorabilă în Franţa şi a obţinut o victorie uriaşă.

Astra a avut cel mai dificil adversar dintre echipele româneşti rămase în cupele europene, dar a jucat cel mai bun fotbal în manşa tur. Dacă Steaua a avut nevoie de 88 de minute ca să învingă Ludogoreţ acasă, dacă Petrolul a fost surclasată, la Ploieşti, de Dinamo Zagreb, în schimb, la Lyon, giurgiuvenii au controlat autoritar meciul.

Elevii lui Isăilă au început mai timid, au fost conduşi la pauză, după ce Malbranque a deschis scorul după o fază de Play-Station (26). Chiar şi în primele 45 de minute însă, românii au irosit o şansă excelentă prin Fatai, nigerianul trăgând peste poartă din câţiva metri (35). A fost doar „fulgerul“ care a anunţat „furtuna“ de după pauză.

Lyon, ca o echipă mahmură

Din vestiare a ieşit o echipă a francezilor, care s-a făcut de râs, comiţând gafe monumentale, şi una a Astrei, care a arătat un fotbal modern, dintr-o atingere, cu acţiuni fabuloase. Românii au „desenat“ senzaţional pe gazon, dar parcă nici lor nu le venea să creadă ce reuşesc în faţa unui adversar mult mai bine cotat. Probabil din această cauză, giurgiuvenii au ratat cât pentru patru meciuri!

Budescu (49 şi 55), Fatai (59) şi Laban (60) au irosit şanse rarisime în faţa unor francezi „hipnotizaţi“. Într-un final însă, „lacătul“ porţii lui Lopes a fost spart, iar Fatai a egalat din pasa lui Enache (71). 

Lyon s-a prăbuşit după gol, iar acelaşi Fatai a fost blocat, în extremis, de ultimul apărător advers (74). Balonul a fost trimis în corner, iar de acolo a ieşit o altă şansă de gol, de această dată pentru Budescu (75). Năucită, Lyon a mai primit o lovitură, după ce Rose a văzut al doilea „galben“ pentru un fault la Fatai, şi a fost eliminat (77). În zece oameni, francezii au primit lovitura decisivă din partea lui Budescu.

Grenier l-a faultat în careu pe De Amorim, iar vârful giurgiuvenilor a înscris, în sfârşit, de la 11 metri (81). Francezii s-au trezit abia în prelungirile jocului, iar Kone a lovit transversala (90+1). Prea puţin, prea târziu, iar Astra a învins meritat şi are prima şansă de calificare, înaintea returului programat pentru 28 august.

CITEŞTE ŞI:

*Astra a doborât Lyon, Niculae a dat de pământ cu francezii: „O palmă pentru nesimţiţi“. Ce l-a înfuriat pe patron

*Francezii nu-şi revin după şocul numit Astra: „O dezamăgire enormă“. Reacţii din Hexagon după un rezultat istoric

*Discursul care a întors soarta unui meci: ce le-a spus antrenorul Astrei jucătorilor săi la pauză, când Lyon avea 1-0

*A fost Lyon prea slabă sau Astra prea puternică? Budescu, eroul de pe „Stade Gerland“, explică cheia victoriei

*Blestemul marilor victorii româneşti: cu ce alte rezultate putem compara succesul Astrei pe „Stade Gerland“

*La un pas de Jackpot: câţi bani va primi fiecare jucător al Astrei pentru o calificare în grupele Ligii Europa. Ce a spus preşedintele Dinu Gheorghe

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite