VIDEO Luis Suarez, în lacrimi după dezastrul cu Crystal Palace (3-3). De când n-a mai pierdut Liverpool un avantaj de trei goluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerrard (dreapta) îl consolează pe Suarez, la finalul partidei de coşmar cu Crystal Palace. FOTO: AFP
Gerrard (dreapta) îl consolează pe Suarez, la finalul partidei de coşmar cu Crystal Palace. FOTO: AFP

Un meci de coşmar a fost pentru Liverpool partida din deplasare, cu Crystal Palace, din penultima etapă. Cu gândul încă la titlu, „cormoranii“ au jucat excelent până în minutul 79, când conduceau cu 3-0, apoi au încasat trei goluri în ultimele 11 minute şi şi-au dinamitat şansele la câştigarea campionatului.

Eşecul lui Liverpool cu Chelsea (0-2) din etapa trecută, a dat o dublă lovitură „cormoranilor“. Le-a oferit prima şansă celor de la City, dar a lovit puternic şi în moralul echipei lui Brendan Rodgers. Cu Crystal Palace, Liverpool a jucat doar cartea atacului, pentru a-şi îmbunătăţi golaverajul, primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte în Anglia, dar a sfârşit prin a pierde practic două puncte. 

Liverpool a condus cu 3-0, după reuşitele lui Joe Allen (18), Sturridge (53) şi Luis Suarez (55), însă a fost egalată de o echipă a gazdelor care nu mai avea niciun obiectiv. 

În tentativa de a mai forţa un gol, Liverpool s-a descoperit şi mai mult, iar defensiva sa precară, „călcâiul lui Ahile“ în echipa lui Brendan Rodgers, a sucombat. 

Delaney (79) şi „dubla“ rezervei Gayle (81, 88), un jucător intrat pe teren în minutul 65, au adus un egal nesperat pentru Crystal Palace. 

Iar Liverpool şi-a luat adio de la titlu şi a bifat primul meci după 14 ani, în prima ligă engleză, când cedează un avantaj de trei goluri. Ultima dată se întâmplase în 2000, tot un 3-3, după un 3-0, cu Southampton. 

Teoretic, „cormoranii“ mai au şanse. Chiar şi Chelsea. Practic, lacrimile lui Luis Suarez, de la finalul partidei cu Crystal Palace, spun totul. Campionatul a fost câştigat de City, care are o restanţă de disputat, pe teren propriu, şi doar un punct mai puţin decât Liverpool. Iar în ultima etapă, City joacă tot acasă, cu West Ham. 

Program final de campionat:

Liverpool 81 de puncte (37 meciuri)

-Newcastle (acasă)

Manchester City 80 de puncte (36 de meciuri)

-Aston Villa (acasă, restanţă), West Ham (acasă)

Chelsea  79 de puncte (37 de meciuri)

-Cardiff (deplasare)

Vezi şi 

VIDEO Adio titlu: Liverpool s-a făcut de râs, după ce a condus Crystal Palace cu 3-0. Manchester City e ca şi campioană

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite