VIDEO EURO 2016: Italia - Suedia 1-0! Golul lui Eder din final califică Squadra Azzurra în optimi. Suedezii, furioşi pe arbitru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacantul italian Eder a punctat în minutul 88 FOTO Getty Images
Atacantul italian Eder a punctat în minutul 88 FOTO Getty Images

Italia a învins Suedia cu 1-0, prin golul marcat de Eder în minutul 88 al partidei de la Toulouse, şi s-a calificat în optimile de finală de la EURO.

Echipa naţională a Italiei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European din Franţa, după ce a învins, vineri, la Toulouse, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Suediei, în etapa a doua a grupei E a competiţiei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Eder, în minutul 88, după o pasă a lui Zaza, un "dans" prin apărarea suedeză şi un şut plasat. Suedezii au cerut cu disperare penalty la ultima fază a jocului, când Granqvist a fost tras în careu de Bonucci, însă arbitrul maghiar Viktor Kassai a făcut semn ca jocul să continue. 

Fără să impresioneze în meciul cu Suedia, Italia şi-a trecut totuşi în cont a doua victorie consecutivă de la EURO din primele două meciuri, performanţă pe care a mai reuşit-o doar la EURO 2000, când a ajuns până în finală. Totodată, este al patrulea meci consecutiv în care trupa lui Antonio Conte nu primeşte gol. 

Italia: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Florenzi (Sturaro '85), Parolo, De Rossi (Thiago Motta '74), Giaccherini, Candreva - Pelle (Zaza '60), Eder. Selecţioner: Antonio Conte.

Suedia: Isaksson - Lindelof, Johansson, Granqvist, Olsson - Larsson, Ekdal (Lewicki '79), Kallstrom, Forsberg (Durmaz '79) - Guidetti (Berg '85), Ibrahimovici. Selecţioner: Erik Hamren.

Cealaltă partidă din grupa E, Belgia - Irlanda, se va disputa sâmbătă, de la ora 16.00, la Bordeaux, şi va fi transmisă de Dolce Sport.

Clasamentul grupei E este următorul: 1. Italia - 6 puncte (2 meciuri), 2. Irlanda - 1 punct (1 meci), 3. Suedia - 1 punct (2 meciuri), 4. Belgia - 0 puncte (1 meci).

Italia este a doua echipă care-şi asigură calificarea în optimile de finală după Franţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite