VIDEO Etapa „nebună“ din Spania. S-a împiedicat şi Realul, 2-2 cu Valencia. Golul fabulos al lui Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo. FOTO: Reuters
Ronaldo. FOTO: Reuters

Mai întâi a fost egalul scos de Getafe, 2-2, sâmbătă, în prelungiri, pe „Camp Nou“, cu Barcelona. A urmat duminică înfrângerea lui Atletico, în deplasare, cu Levante (0-2), iar seara s-a încheiat cu o altă „bombă". Realul n-a obţinut decât un egal pe „Bernabeu“, 2-2, cu un punct smuls tot în prelungiri, cu o execuţie de kinogramă a lui Ronaldo.

Ce ar putea face o echipă care nu mai obiectiv pe final de campionat şi care în urmă cu câteva zile a ratat calificarea în finala Ligii Europa, după un gol încasat în prelungiri? Şi pe care o aştepta un meci cu Realul, la Madrid?

Teoretic, nu prea multe. Practic, Valencia a aruncat în aer speranţele „albilor“ la titlu, chiar când trofeul părea atât de aproape, după ce concitadina Levante îi dăduse o lovitură lui Atletico

„Galacticii" au început în forţă, au irosit câteva ocazii uriaşe în primele minute, dar Valencia a absorbit elanul gazdelor. Iar la pauză oaspeţii au intrat în avantaj la cabine, după golul cu capul, după un corner, al lui Mathieu (44)

Scenariul de coşmar care se profila a fost îndepărtat de acelaşi salvator Sergio  (59), ca şi cu Bayern, cu un gol „clasic", cu capul, din 6 metri, după o recentrare, tot cu capul, a lui Ronaldo, după o lovitură liberă. 

image

1-1, apoi Real s-a prăvălit spre careul lui Diego Alves, însă goalkeeperul brazilian a făcut minuni. Iar golul a căzut, iarăşi, în poarta lui Diego Lopez, după un şut din 12 metri al lui Dani Parejo (65), fost jucător al Realului. A fost semnalul clar că gluma s-a îngroşat şi că elevii lui Ancelotti asistă la un alt film decât cel pe care-l doreau. 

În ciuda forcingului final şi a celor 5 minute de prelungiri, Realul n-a mai reuşit decât egalul, după o reluare senzaţională, cu călcâiul, a lui Ronaldo. 

 Vezi aici golul lui Ronaldo 

2-2, scor final, în urma căruia Realul rămâne pe 3, cu 82 de puncte, şi care deschide poarta unui final senzaţional de campionat. În acest moment, Atletico e lider, cu 88 de puncte, trei peste Barcelona şi cinci peste Real, dar "galacticii" au miercuri o restanţă cu Valladolid. 

În condiţiile în care Realul ar câştiga cu Valladolid (teren complicat totuşi, unde Barcelona a pierdut, şi, în plus, gazdele luptă pentru evitarea retrogradării) s-ar ajunge ca înaintea ultimei etape, Barcelona să aibă o decizie importantă de luat. 

Fie o bate pe „Camp Nou" pe Atletico, şi termină pe 2, în condiţiile în care Real îşi câştigă meciul cu Espanyol, fie se „predă", pentru ca titlul să-l ia Atletico, şi nu marea sa rivală. Fanii catalani nu s-ar supăra. 

Doar că, la ce s-a întâmplat în această etapă în Spania, scenariul e posibil să nu aibă sorţi de succes. E clar însă că titlul se va decide doar în ultima etapă a sezonului. 

Clasament

1. Atletico Madrid 36 88 puncte

2. FC Barcelona 36 85

3. Real 35 83

Cu cine mai joacă Atletico Madrid: Malaga (a), Barcelona (d)

Cu cine mai joacă Real: Valladolid (d), Celta Vigo (d), Espanyol (a)

Cu cine mai joacă Barcelona: Elche (d), Atletico (a).

Citeşte şi 

VIDEO Cosmin Contra, rezultat uriaş. 2-2 la Barcelona, cu un gol marcat în prelungiri. Getafe, ajutată şi de arbitru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite