VIDEO Derby-ul Benfica – Sporting, amânat de vânt. Bucăţi din acoperişul arenei „Da Luz” au căzut pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Derby-ul dintre Benfica şi Sporting, şi cel mai tare meci al etapei a 18-a din Portugalia, care trebuia să se dispute ieri seară, a fost amânat din cauza rafalelor puternice de vânt care au lovit arena “vulturilor”.

Bucăţi de sticlă şi de moloz s-au desprins din acoperişul arenei „Da Luz“ şi au căzut în interiorul stadionului. 

Deşi pe stadion erau 50.000 de fani, cu puţin timp înaintea începerii derby-ului s-a luat decizia amânării partidei, din raţiuni de securitate.

„A avut loc o întrunire de urgenţă cu 15 minute înainte de startul meciului. I-am întrebat pe cei de la apărarea civilă dacă partida se poate desfăşura şi ne-au spus că nu e posibil. Ne-au cerut să evacuăm cât mai repede arena. La scurt timp au început să cadă bucăţi din acoperiş. Cred că am luat o decizie bună, pentru că a fost evitată o tragedie“, a declarat Mario Figueiredo, preşedintele Ligii din Portugalia. 

Au fost şi nemulţumiţi, în special suporterii oaspeţilor, care, conform procedurilor tipice la astfel de derby-uri, au mai fost ţinuţi în stadion încă o oră după evacuarea acestuia. 

„Fanii noştri au fost obligaţi să rămână într-o arenă care nu mai era sigură“, au scris ultraşii lui Sporting într-un comunicat preluat de presa engleză, susţinând că au fost trataţi într-o manieră iresponsabilă.  

 

Derby-ul dintre Benfica (locul 1, 40 de puncte) şi Sporting (locul 3, 38 de puncte) a fost amânat pentru marţi. 

Noua arenă „Da Luz“ a fost construită în 2003, fiind un stadion de patru stele, în viziunea UEFA. De altfel, presa portugheză susţine că forul fotbalistic european va deschide o anchetă în legătură cu acest incident. 

Rusescu, încă un meci bun 

Deşi n-a marcat, Raul Rusescu a avut iarăşi o prestaţia apreciată de către presa portugheză, în partida de ieri cu Gil Vicente(4-1). 

Atacantul celor de la Braga a irosit câteva ocazii, iar la finalul partidei a primit a treia notă (3,7) din partea cotidianului „Record“. Doar Rafa Silva (4,7) şi Pardo (4,1), cei doi marcatori ai gazdelor (ambii cu câte o „dublă“) au primit note mai mari. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite