VIDEO Corespondenţă din Melbourne - Serena Williams a dansat în sutien înaintea debutului la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Melbourne, căldura dă semne că începe să-şi facă de cap. După o zi în care a plouat mărunt şi alta în care soarele şi-a făcut loc greu printre nori, duminică a fost cald.

Săptămâna aceasta e anunţată chiar caniculă, marţi, spre exemplu fiind prognozate 37 de grade Celsius. 

Într-un oraş care respiră sport, Melbourne fiind socotită capitala sportivă a emisferei sudice, Australian Open şi-a tăiat partea leului. Oraşul e plin de însemne ale competiţiei, iar turiştii inundă promenadele şi fac vânzare serioasă restaurantelor, în ciuda preţurilor piperate. Ca exemplu, o bere la draft costă la terasă 10 dolari australieni (32 de lei - în banii noştri). Preţ promoţional, conform reclamei.

Doar australienii încă îşi mai consumă energia pe câte un meci de cricket, în apropierea arenelor de tenis din „Melbourne Park“ fiind programată, ieri, partida Australia - Pakistan, care a adus un puhoi de lume pe stadion. Deşi tenisul e tenis, cricketul are locul lui în peisajul sportiv al Australiei şi e de înţeles din moment ce anul trecut au fost înregistraţi 1,3 milioane de jucători legitimaţi, la o populaţie de 21 de milioane de locuitori.

S-a distrat în sutien

În ceea ce priveşte Australian Open, ale cărui meciuri au început azi noapte, atmosfera în rândul jucătorilor e, deocamdată, destinsă. 

Până să intre în focuri, vedetele şi-au onorat contractele publicitare. Djokovici, Nadal, Federer, Serena, Kerber, Halep şi alte nume sonore au fost prezente în lumina reflectoarelor la diverse acţiuni. Specialiştii tenisului consideră că acest turneu poate fi unul decisiv pentru sportul-alb, deoarece e primul Grand Slam după un an în care s-au petrecut multe lucruri şi el poate confirma că ierarhia tenisului s-a schimbat. 

Între întrebările care se ridică e cea legată de Serena Williams. Cât mai poate americanca de 35 de ani, după atâţia ani de supremaţie şi după patru luni de pauză? Americanca a pierdut în turul II la Auckland şi a dat apă la moară celor care considerau că performanţele ei au fost hrănite cu steroizi. Mai ales după ce a apărut pe lista hackerilor ruşi care au scos la iveală numele sportivilor care s-au dopat controlat, sub acoperireae hârtiilor. 

image

Pe Serena n-am văzut-o deloc în complexul în care sunt terenurile şi unde la orice pas dai nas în nas cu o vedetă. N-a fost nici la cafeneau sportivilor, nici la restaurantul la care aceştia mănâncă, unde îi poţi vedea pe aproape toţi jucătorii din circuit. Toată lumea se întreabă unde e Serena şi de ce nu apare deloc, dar poate că asta are legătură prea puţină cu ce va face ea pe teren. 

Americanca a apărut însă la o întâlnire a sponsorului său, Berlei. A făcut senzaţie în sutien, pentru că aşa a vrut sponsorul. Locaţia a fost un hotel din Melbourne, iar momentul ales o oră de dans a unor localnice. Serena va juca, mâine, contra elveţiencei Belinda Bencici, un meci despre care se spune că ar putea provoca o surpriză. „N-am venit aici ca să pierd“, a afirmat Williams, care niciodată n-a fost eliminată mai rapid de turul II la Australian Open. Ea se află la a 17-a participare la Melbourne, unde a câştigat turneul de şase ori.

Nici Kerber n-a convins

Rămânând la circuitul feminin, cel care ne interesează, în principal, pentru că avem şase fete pe tabloul principal, suspiciunile vizavi de Serena alimentează şi ideea legată de Angelique Kerber şi anume dacă poate fi un număr 1 mondial de durată sau doar o apă de ploaie. 

Şi Kerber a început prost anul, cu eşecuri la Brisbane şi Sydney, şi n-a convins pe nimeni. Practic, ascensiunea ei în tenis a început anul trecut, chiar la Melbourne, când a învins-o în finală pe Serena Williams şi a câştigat primul ei Grand Slam. Angie era atunci numărul 8 mondial şi a urcat în câteva luni până pe prima poziţie. Acum, ea va da piept în primul tur cu ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 61 WTA, o adversară considerată destul de dificilă, dar mult sub nivelul nemţoaicei.  Oricum, Kerber a început să-şi dozeze efortul şi a anunţat că nu va participa luna viitoare la confruntarea Germaniei cu SUA, din primul tur al Fed Cup, acuzând stresul călătoriei până în HawaiiGermania va întâlni SUA în primul tur al Fed Cup, la 11 şi 12 februarie, în Maui.

Adevărul la Australian Open 2017 - proiect susţinut de Aqua Carpatica 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite