Victorie istorică pentru FCSB. De când nu mai câştigaseră roş-albaştrii în deplasare în cupele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fcsb

FCSB a învins aseară la Lugano, scor 2-1, şi a reuşit să spargă un blestem care ţinea de cinci ani, de când se consemnase ultima victorie în deplasare a vice-campioanei României.

Practic, roş-albaştrii nu mai bătuseră afară în cupele europene de pe 8 noiembrie 2012, din îndepărtata Norvegie, de la Molde, unde Steaua lui Reghecampf s-a impus cu 2-1. 

Singurul supravieţuitor al acelei echipe este Mihai Pintilii, care între timp a plecat prin Arabia Saudită şi Israel, dar apoi s-a întors acasă. Reghe a mizat atunci pe echipa Tătăruşanu  Szukala, Chiricheş, Gardoş -Chipciu, Bourceanu, Prepeliţă, Pârvulescu – Cr. Tanase, Rocha, Mihai Costea, iar rezerve au fost Stanca, Latovlevici, Pintilii, Georgievski, Rusescu, Adi Popa şi Nikolici. Latovlevici şi Chipciu au marcat golurile formaţiei lui Reghecampf.

În rest, de atunci, în celelalte 21 de întâlniri care s-au mai disputat până aseareă pe pe teren advers s-au consemnat 11 înfrângeri şi cu 10 rezultate de egalitate.

Victoria de la Lugano este abia a doua din istoria clubului, de când UEFA foloseşte sistemul cu grupe (mai întâi în Liga Campionilor, apoi în Cupa UEFA, actuala Liga Europa.Au mai fost şi două succese în Liga Campionilor, cu Hajduk Split şi Dinamo Kiev.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite