Victor Hănescu neagă că ar fi refuzat participarea în Cupa Davis: „Vreau să joc pentru a-mi reprezenta ţara”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hănescu visează să joace pentru România în Cupa Davis, deşi nu a fost convocat
Hănescu visează să joace pentru România în Cupa Davis, deşi nu a fost convocat

Proaspăt întors de la Australian Open, Victor Hănescu a precizat că îşi doreşte cu orice preţ să fie cooptat în echipa de Cupa Davis a României pentru duelul cu Danemarca, chiar dacă nu a fost convocat de căpitanul nejucător Ciprian Porumb.

În urmă cu câtetav zile, căpitanul nejucător al echipei de Cupă Davis a României a declarat că nu a ajuns la niciun acord cu Victor Hănescu privind participarea acestuia la meciul cu Danemarca. Porumb preciza că pretenţiile finaciare ale tenismenului au fost prea mari şi, în consecinţă, a rămas în afara lotului.

Surprinzător sau nu, Hănescu se apără şi spune că şi-ar fi dorit să facă parte din echipa de Cupă Davis a României, dar că a aflat cu surprindere că nu a fost convocat. 

„Am spus de la bun început că îmi doresc din tot sufletul să particip cu echipa României la Cupa Davis, de aceea am fost mai mult decât surprins să aflu din presă ca nu fac parte din lotul anunţat de domnul Ciprian Porumb. Astăzi am fost la antrenament, tot acolo sunt de găsit şi mâine. Simt că mi s-a făcut o nedreptate prin declaraţiile domnului Porumb, dar merg înainte, nu este prima provocare a carierei mele”, a spus Victor Hănescu.

Tenismenul care a reprezentat România la Australian Open a adăugat că încă speră ca Ciprian Porumb îi va face şi lui loc în echipa de Cupă Davis: „continui pregătirea pentru meciul cu Danemarca, sunt apt de joc şi într-o formă bună. Echipa se poate schimba şi cu o zi înaintea tragerii la sorţi. Susţin, ca şi până acum, că vreau să fiu acolo ca să îmi reprezint ţara”, a conchis Hănescu.

România va juca împotriva Danemarcei între 1 şi 3 februarie pentru primul tur al Grupei I din Zona Euro-Africană. Partidele vor avea loc în Sala Sporturilor din Cluj.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite