Verdictul medicilor: Simona Halep nu şi-a ales deloc bine momentul operaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, a anunţat, duminică, pe contul său de Facebook, că va fi supusă unei intervenţii chirurgicale, astfel că nu va participa la meciul României cu Cehia din Fed Cup, dar nici la turneele de la Doha şi Dubai.

Septoplastia (operaţia de deviaţie de sept) este o intervenţie de rutină care durează în jur de o oră şi în urma căreia pacientul scapă definitiv de problemă. Totuşi, conform specialistului Tudor Ciuhodaru, contactat de ziarul "ring!", perioada pe care a ales-o Simona pentru această intervenţie nu este cea mai bună, din cauza vremii. “După o astfel de operaţie, efortul fizic trebuie să fie dozat, să nu se producă traumatism local, şi să evite expunerea la ger. Decizia de reluare a pregătirii fizice o va lua împreună cu medicul curant deoarece evoluţia postoperatorie poate să aibă şi complicaţii, de la hemoragie până la infecţii, pentru că nicio operaţie nu este lipsită de riscuri.”, a spus medicul pentru sursa citată. 

Totodată, şi simpla ei prezenţă la Cluj, la meciurile de Fed Cup, i-ar putea pune sănătatea în pericol. „În perioada recuperării, trebuie să evite aglomeraţiile deoarece poate să contracteze o infecţie respiratorie”, a completat medicul Tudor Ciuhodaru. Ar putea ajunge la scăderea performanţelor sportive Dr. Ciuhodaru a mai explicat, pentru „ring”, că o astfel de intervenţie este necesară pentru un sportiv deoarece deviaţia de sept poate duce inclusiv la scăderea performanţelor. „Când apare simptomatologia, este chiar deranjant. Apar congestia nazală, durerea la nivelul feţei, respiraţia zgomotoasă în timpul somnului. Ceea ce deranjează cel mai rău sunt tulburările de somn, iritabilitatea permanentă şi, evident, scăderea performanţelor într-o activitate sportivă”, a adăugat medicul.

 Vezi AICI ce a făcut Simona Halep înainte de a-şi anunţa operaţia. Nu părea deloc afectată de retragere

Legături periculoase pentru două dintre jucătoarele noastre de top în scandalul meciurilor trucate. Vezi AICI cine sunt cele vizate

Vezi AICI ce crede Ilie Năstase despre operaţia Simonei Halep şi ce ar fi făcut în locul acesteia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite