Vai de campioana noastră: Şumudică a explicat de ce Astra a fost desfiinţată la Roma. Spalletti, blând cu învinşii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Giurgiuvenii au fost surclasaţi de o echipă condusă de Francesco Totti, mijlocaş care la 40 de ani a oferit trei pase de gol.

Marius Şumudică arăta la finalul partidei de pe „Olimpico“ ca un om care fusese scos de pe ringul de box, după un knock-out zdravăn.

Tehnicianul campioanei României a admis la Dolce Sport că, în acest moment, Astra n-avea cum să obţină mai mult, după un duel cu ocupanta locului 4 în Serie A.

Marius Şumudică (antrenor Astra): „Am încercat să închidem jocul cât s-a putut. Roma n-a avut foarte multe situaţii de a marca în prima repriză, ne-am închis foarte bine. Am luat însă două goluri din faze fixe în prima repriză, apoi am schimbat, am încercat să revenim în joc, dar orice situaţie de unu la unu era câştigată de jucătorii Romei. Trebuie să fim corecţi, asta e diferenţa de valoare. Cel mai prost salariu lunar al lor e cât tot fondul de salarii de la noi. Jucători de zeci de milioane de euro. Uitaţi-vă la Totti, la 40 de ani, ce pase dă! Pentru mine nu e o tragedie, ştiam ce mă aşteaptă. Au valoare în duelurile unu contra unu. Cine suntem noi? Când am intrat pe teren, chiar ne întrebam cine suntem noi de am ajuns aici. Suntem departe de tot ce înseamnă performanţă. Suntem oglinda fotbalului românesc. Am fost un pic letargici. N-am putut. Toate duelurile le-au câştigat ei. Nu pot să mă plâng de arbitraj, dar orice duel la limita era dat pentru ei de către arbitri.

Denis Alibec (atacant Astra): E nivelul foarte mare la Roma, e o diferenţă foarte mare între cele două echipe şi acest lucru s-a văzut. Dacă Nicoara marca, se desfăşura altfel partida. Au fost mult peste noi şi n-avem ce să facem, acum ne gândim la meciul cu Viitorul. Asta e nivelul în România, s-a văzut în această seară. Poate trebuia să şi marchez în a doua repriză, dar aşa a fost să fie. N-am venit aici să pierdem cu 4-0, dar atât s-a putut şi sperăm să luăm puncte în meciurile următoare. Sunt probleme mari, din câte am înţeles se vor rezolva în această săptămână. Cât despre transferul meu, am fost transferat la Steaua, acum sunt la Astra...Voi fi la Astra până în iarnă şi, după aceea, vom vedea ce se întâmplă.

Luciano Spalletti (antrenor AS Roma): Astra e o echipă bună. Am plimbat mingea cu mare viteză, ne-am pus în valoare calităţile. Când am pierdut mingea am fost extrem de agresivi, nu le-am dat timp să gândească. Cred că Roma a făcut un meci bun, iar Astra n-a gasit mijloacele să contracareze. Am reuşit să punem stăpânire pe joc, ei n-au găsit la mijlocul terenului modalitatea de a ne lua mingea. Noi am reuşit nişte lucruri teribile, avem jucători de bună calitate. Şumudica e un tip cu fantezie, are genialitate. A schimbat de multe ori sistemul, ştie cum să facă aceste modificări. Diferenţa a fost neta, deşi ei au un antrenor de bună calitate. Bogdan Lobonţ (n.r. - portar de rezervă la AS Roma) se antrenează mereu bine, creează atenţie celorlalţi colegi, va daţi seama că dacă Roma i-a oferit încă doi ani de contract e un tip special şi o personalitate şi în vestiar, şi în afară.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite