Ungaria ne-a „ucis“ visul european: naţionala feminină de handbal a ratat orice şansă de a ajunge în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucuria victoriei cu Spania a ţinut doar vreo trei ore pentru fetele pregătite de Gheorghe Tadici. Din păcate, în ultimul meci al zilei, la Debrecen, gazdele au făcut exact ce nu ne trebuia.

Ungaria, o naţională care şi-a arătat limitele, inclusiv în meciul cu România, n-a avut nicio şansă în confruntarea cu Danemarca. La pauză, nordicele au condus cu 11-9, pentru ca la final să câştige cu 23-20. Gazdele au fost conduse, aproape în permanenţă, iar rezultatul final n-a reprezentat vreo surpriză. Astfel, Ungaria a mai dat o lovitură României.

Tomori şi colegele ei s-au impus, dramatic, în meciul direct cu trupa lui Tadici, iar eşecul lor de astăzi a pus capăt speranţelor tricolorelor de a ajunge în semifinalele Campionatului European. Pentru ca România să prindă unul din primele două locuri în grupa I era nevoie ca după victoria contra Spaniei, Danemarca să facă, mai întâi, un egal cu Ungaria, iar apoi altul cu Spania. În plus, Neagu şi compania aveau nevoie de un succes, în ultima zi, cu Polonia.

Cum Danemarca a câştigat în faţa Ungariei, România îşi ia adio de la semifinale. Mai mult, e posibil ca tricolorele să rateze şi poziţia a 3-a în grupă, care duce în partida decisivă pentru locurile 5-6 la această ediţie a Campionatului European.

Pentru ca România să prindă podiumul în grupa I e nevoie ca:

*În ultimul meci, Neagu şi compania să învingă Polonia.
*Norvegia să câştige cu Ungaria.
*Danemarca să nu piardă cu Spania.

Totuşi, condiţiile de mai sus au şanse mici să fie îndeplinite toate în favoarea tricolorelor. Asta deoarece Norvegia, deja calificată în semifinale, va folosi rezervele în partida cu Ungaria, ceea ce va uşura misiunea gazdelor. Ungaria va juca pe viaţă şi pe moarte cu Norvegia, în speranţa că va termina pe locul 2, calificant în semifinale.

CLASAMENT

1. Norvegia 4 4 0 0 109-90 8p
2. Danemarca 4 2 1 1 101-95 5p
3. Spania 4 2 0 2 102-99 4p
4. Ungaria 4 2 0 2 95-92 4p
5. România 4 1 1 2 89-96 3p
6. Polonia 4 0 0 4 88-112 0p

Ultima etapă, miercuri:
România-Polonia (17:00)
Spania-Danemarca (19:15)
Ungaria-Norvegia (21:30)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite