Unde evoluează jucătorii nord-irlandezi. Cifrele unui succes istoric, 2-1 în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu excepţia victoriei Albaniei în Portugalia, succesul Irlandei de Nord în Ungaria, scor 2-1, a fost cel mai şocant rezultat din debutul preliminariilor pentru Euro 2016.

Şi nu doar pentru că s-a creionat în ultimele 10 minute, când McGinn (81) şi Lafferty (88) au anulat reuşita lui Priskin (75). Ci pentru că victoriile britanicilor în deplasare sunt extrem de rare. 

Succesul de la Budapesta a fost primul pe teren străin pentru insulari, după 18 meciuri şi patru ani de aşteptare! În septembrie 2010, „alb-verzii“ câştigau în Slovenia, tot în startul preliminariilor pentru Europene (2012). În plus, Irlanda de Nord adunase în ultima perioadă nouă meciuri fără victorie şi cinci partide în care nu marcaseră! 

„Avem un grup de jucători fantastic. Cred că suntem capabili să ne luptăm pentru primele trei locuri“, a anunţat Michael O'Neill, şi el abia la a doua victorie pe banca Irlandei de Nord, în doi ani şi jumătate! 

Primul „11“ care a învins Ungaria a fost compus doar din jucători din primele două ligi engleze, cărora li s-au adăugat goalkeeperul Carroll (Notts Conty) şi fundaşul McLaughin (Fleetwood Town), din liga a treia. 

Am scăpat de Szalai

Ungaria a evoluat lamentabil duminică seara la Budapesta, fiind fluierată în mai multe rânduri de către propriii fani. 

Schimbarea lui Sandor Egervari cu Attila Pinter n-a adus mai nimic bun în tabăra maghiară, ba chiar a determinat retragerea lui Adam Szalai (26 de ani), cel mai periculos atacant maghiar, din cauza unui conflict cu actualul selecţioner. 

Pe 4 septembrie, vârful lui Hoffenheim a anunţat pe pagina personală de Facebook că nu mai vine la naţionala Ungariei în mandatul lui Pinter. 

România întâlneşte Ungaria pe 11 octombrie, şi Irlanda de Nord în 14 noiembrie, ambele meciuri fiind pe teren propriu. 

Citeşte şi 

Loti Boloni crede că România va merge la Euro 2016, dar cu o condiţie. Favoritele fostului selecţioner la calificare

FOTO Grecia - România: 0-1. Debut cu victorie pentru tricolori în preliminariile EURO 2016

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite