Un român cucereşte în premieră bronzul la bowling. În 2013, a fost pe locul 14

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul Cătălin Gheorghe este unul dintre câştigătorii Turneului Internaţional de Bowling din România, ocupând locul III, alături de doi jucători din Norvegia, respective Finlanda. Turneul a avut premii de 25.000 de euro.

Norvegianul Bjorn Rudshagen, câştigătorul de anul trecut al Turneului, s-a impus şi în finala din 2014, devenind primul jucător care îşi adjudecă două finale în competiţia din România. Alături de el şi românul Cătălin Gheorghe a mai urcat pe podium Osku Parlermaa din Finlanda. Premiera mai mare este că jucătorul roman a ocupat locul al 3-lea şi a reuşit cea mai bună performanţă înregistrată vreodată de un român în cadrul acestui turneu. Anul trecut, Gheorghe a ocupat locul al 14-lea.

Cătălin Gheorghe este din Cernavodă şi este multiplu campion naţional, cu peste 10 medalii obţinute la competiţiile pe echipe, categoriile duo, trio şi individual. Cătălin Gheoghe este reprezentantul României la Cupa Campionilor Europeni din Finlanda, care se desfăşoară în luna octombrie.

Bjorn Rudshagen a obţinut un premiu în valoare de 3.500 de euro, cu un punctaj de 257 de puncte acumulate în finală, dintr-un total posibil de 300 de puncte. În cadrul competiţiei au participat peste 100 de jucători profesionişti din 13 ţări. Osku Palermaa, din Finlanda, a primit 2.500 de euro şi Cătălin Gheorghe a avut un premiu de 2.000 de euro.

În topul celor mai buni jucători de bowling de la IBIBO 2014 s-a clasat pe poziţia a 10-a Romeo Gagenoiu, membru al echipei naţionale de bowling, românul cu cel mai bun rezultat la IBIBO 2013 (locul al 11-lea). Gagenoiu este multiplu campion naţional, la individual şi pe echipe şi este reprezentantul României la Cupa Mondială AMF din luna noiembrie în Polonia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite