Un fost fotbalist al Rapidului, condamnat la 18 luni de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bisconti a făcut multe prostii la viaţa lui
Bisconti a făcut multe prostii la viaţa lui

Unul dintre câştigătorii titlului cu Rapid în urmă cu zece ani, are astăzi mari probleme cu justiţia şi a primit o pedeapsă care-l privează de libertate.

Retras din fotbalul mare în urmă cu trei ani, Roberto Bisconti, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu executare de către Curtea Penală din Liège.

Judecătorii au aprobat arestarea imediată a fostului internaţional belgian, care a fost încarcerat la închisoarea Lantin. Motivul? Bisconti şi-a “regizat” intrarea în insolvenţă, cu ajutorul unor acte false, pentru a-şi păcăli creditorii, care-i includ în special pe fosta sa soţie şi pe cei trei copii din primul său mariaj. Fotbalistul a fost căsătorit între 1992 şi 2010 cu Joëlle, dar în realitate cei doi s-au despărţit încă din 2008. Până la pronunţarea divorţului, Bisconti a reuşit să golească toate conturile comune şi a vândut toate afacerile pe care le deţinea, prejudiciul fiind estimat de Joëlle la peste 500.000 de euro. De asemenea, după pronunţarea divorţului, Roberto nu a plătit vreodată pensia alimentară stabilită de lege şi nu i-a mai văzut deloc pe doi dintre cei trei copii din primul mariaj. În acest moment, fosta soţie a lui Bisconti locuieşte la Nice, unde munceşte ca şi casieră la un supermarket pentru a-şi putea întreţine familia.

Recursul său se judecă la 6 iunie

În schimb, Bisconti s-a declarat şomer şi a încasat ajutoarele aferente de la stat, deşi desfăşura “la negru” activitatea de agent de jucători. De altfel, în această calitate a şi încercat să-i recomande câţiva jucători lui Mircea Rednic, pe vremea când “Puriul” era antrenor la Petroluli. Totodată, ex-rapidistul şi-a refăcut viaţa, fiind căsătorit la ora actuală cu un fost manechin, Caroline. În această speţă, Caroline a fost şi ea condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru complicitate la fals şi uz de fals. Până la urmă, Bisconti, care a refuzat de fiecare dată să vină în faţa judecătorilor, până la pronunţarea sentinţei, a reuşit să obţină eliberarea din închisoare, după expirarea perioadei de arest preventive, dar recursul va fi  judecat pe 6 iunie, când fostul rapidisr ar putea intra din nou după gratii.

A făcut prăpăd şi în Scoţia

Bisconti era recunoscut ca fiind un “ţepar” şi înainte de a fi condamnat pentru asta. Scoţienii de la Aberdeen, club pentru care belgianul a jucat chiar înainte de a ajunge la Bucureşti, l-au reclamat pe fotbalist la UEFA pentru că ar fi lăsat un adevărat prăpăd în urma sa. Astfel, Bisconti nu şi-a plătit niciodată chiria şi facturile de telefon, iar casa din Portlethen în care a locuit a fost realmente devastată de către jucător înainte de plecarea sa.

CARTE DE VIZITĂ

Roberto Bisconti
Data naşterii: 21 iulie 1973
Cariera de jucător:  Standard Liège, RFC Seraing, Monza, Charleroi, Aberdeen, Rapid Bucureşti, OGC Nice, Guingamp, Panthrakikos, CS Visé, Cité Sport, Esneux. A jucat 8 partide şi a marcat un gol în Liga I.
Echipa naţională a Belgiei: 13 selecţii – 0 goluri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite