Un brazilian vrea la naţionala României: "Aş evolua cu drag pentru această ţară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un moment în care selecţionerul Victor Piţurcă se plânge de aria restrânsă de selecţie pentru echipa naţională, ajutorul vine din străinătate.

După Eric, care a afirmat nu o dată că ar juca pentru România cu cea mai mare plăcere, un alt brazilian se declară încântat de varianta de a apăra tricolorul. Este vorba de Haubert Guilherme, fundaşul stânga al Petrolului, care într-un interviu acordat unui ziar din ţara sa a afirmat: "Nu am primit nici o solicitare din partea federaţiei, dar dacă va fi cazul, aş accepta cu drag". Iată interviul acordat pentru craiovano.wordpress.com.

Ce ştiai despre fotbalul românesc înainte să ajungi acolo?
Nu ştiam prea multe, doar ce mi-a povestit tata despre Hagi şi naţionala din 1994.

Acum care este opinia ta despre fotbalul românesc?
Este o perioadă dificilă în fotbalul românesc, dar eu sunt sigur că va trece prin toate această neîncredere a justiţiei pentru patronii de club.
 

Ce spui despre o naturalizare pentru a juca în naţionala României?
Nu am primit nici o solicitare din partea federaţiei, dar dacă va fi cazul, aş accepta cu drag.
 

Se zvoneşte că ai fi dorit de Steaua şi Dinamo. Cum arată viitorul tău?
Nu pot vorbi acum despre transferuri. Vă daţi seama că ar fi probleme.

Petrolul a fost eliminată în Cupa României de Astra, de un gol în ultimul minut, care pare să nu fi fost corect. Cum ai trăit tu acest meci?
Am făcut o primă repriză bună, am reuşit să şi marcăm. În a doua nu am mai reuşit să marcăm şi am fost învinşi în final. O echipă care îşi propune să câştige campionatul, precum Petrolul, trebuie să aibă maturitatea să treacă peste aceste momente.
 

Care este obiectivul Petrolului acum?

Trebuie să ţinem capul sus şi să încercăm să terminăm pe locul 2, care să ne asigure un loc în Europa League.
 

Joci la Petrolul alături de unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români ai momentului. Cum este să fii coleg cu Adrian Mutu?

Mutu este un profesionist desăvârşit care arată că este un lider, chiar dacă este de puţin timp la Petrolul. Din păcate s-a accidentat, dar sunt sigur că după ce va reveni ne va ajuta mult.

Povestea brazilianului Guilherme, care e gata să joace pentru naţionala României

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite