Turcul greşeşte, neamţul plăteşte: Leverkusen, premieră neagră în Ligă. Wenger, pus la punct de un alt antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hakan Çalhanoğlu
Hakan Çalhanoğlu

Globalizarea fotbalului are şi efecte negative, iar nemţii au realizat acest lucru pe „Vicente Calderon“. Iar cine susţine că Liga Campionilor e o competiţie în care antrenorii au un comportament pe măsură, ar trebui să vadă ce s-a întâmplat în „dubla“ Arsenal - Monaco.

Probabil că, atunci când arbitrul a fluierat finalul celor 120 de minute în  Atletico Madrid - Leverkusen (1-0 în retur, după 0-1 în tur), mulţi spectatori neutri şi-au adus aminte de faptul că loviturile de departajare sunt specialitatea casei la nemţi.

Impresie confirmată, de altfel, şi de statistici. Până la loteria de pe „Vicente Calderon“, Leverkusen câştigase în precedenta ocazie în care ajunsese la penalty-uri în cupele europene, iar Atletico înregistrase două eşecuri în două încercări. 

Marţi însă, nemţii au plătit, probabil, fiindcă au mers pe mâna turcilor. Chiar dacă madrilenii au irosit două lovituri de la 11 metri, prin Raul Garia şi Koke, Leverkusen a avut trei execuţii ratate. Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak şi Stefan Kießling au fost „groparii“ nemţilor, cu precizarea că primii doi sunt, de fapt, turci.

Atletico a ajuns în sferturile Ligii Campionilor pentru al doilea sezon consecuitv şi pentru a treia oară în istoria clubului, iar antrenorul Diego Simeone se pregăteşte să semneze un nou contract valabil până în 2020. Anunţul a fost făcut de Natalia Simeone, sora şi totodată impresarul tehnicianului. 

Jardim s-a răzbunat pe Wenger

În celălalt meci disputat, marţi, în optimile Ligii Campionilor, Arsenal a fost aproape de o revenire fabuloasă, după eşecul suferit, în tur, acasă, 1-3 cu Monaco.

Englezii s-au impus cu 2-0 şi au irosit o sumedenie de ocazii, dar victoria lor a fost una amară şi insuficientă pentru calificare. „Tunarii“ au bifat a cincea eliminare consecutivă în optimile Ligii Campionilor. Numai Real Madrid a înregistrat mai multe eliminări succesive în această fază, de şase ori, între 2004-2005 şi 2009-2010. Rezultatul din returul disputat pe arena „Louis II“ a avut, totuşi, conotaţii istorice:

*Arsenal a devenit doar a patra echipă care s-a impus pe terenul celor de la Monaco într-un meci din Liga Campionilor, după PSV (2-0 în 2005), Rangers (1-0 în 2000) şi Barcelona (1-0 în 1994).

*Golul cu care Olivier Giroud a deschis scorul a fost primul încasat de Monaco, acasă, într-un meci din Liga Campionilor din 2005! 

La finalul întâlnirii de marţi, tehnicianul Leonardo Jardim l-a ignorat pe omologul său de pe banca englezilor. „Atunci când treaba mea s-a încheiat, eu am părăsit terenul. În meciul tur, Arsene Wenger nu m-a salutat. Atunci, eu n-am înţeles situaţia. Dar am răspuns în acelaşi fel. Arsenal nu a fost respectuoasă faţă de noi în primul meci. Dar acum, noi sărbătorim“, a afirmat portughezul de 40 de ani.

Mai puţin preocupat de comentariile tehnicianului lui Monaco, Arsene Wenger s-a rezumat să explice motivele eliminării formaţiei sale. „Jocul nostru a fost unul bun. Aveam o misiune dificilă, dar la pauză am fi putut conduce mai clar. La final, am plătit pentru faptul că n-am reuşit prestaţia dorită în tur, atunci când, în mod inconştient, am fost prea siguri de noi“, a spus omul care a pregătit Monaco, între 1987 şi 1994.

3 ani trecuseră până marţi de la precedentul meci decis la penalty-uri în Liga Campionilor: finala din 2012, câştigată de Chelsea în faţa lui Bayern Munchen.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite