Bursa transferurilor din Liga I: toate mutările din pauza de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gualberto Mojica, noua achiziţie a lui Petrolul Ploieşti FOTO noticiasfides.com
Gualberto Mojica, noua achiziţie a lui Petrolul Ploieşti FOTO noticiasfides.com

Oficialii cluburilor din Liga I sunt în pline negocieri pentru transferurile din pauza competiţională de iarnă, totul pentru supremaţia din primul eşalon. Ultimele noutăţi despre toate transferurile din campionatul intern.

UPDATE Mijlocaşul bolivian Gualberto Mojica, fost fotbalist al CFR-ului, va juca începând cu acest retur pentru Petrolul Ploieşti. Jucătorul în vârstă de 28 de ani a semnat cu „lupii galbeni“ un contract valabil pe un sezon şi jumătate.

Mojica a mai evoluat până acum pentru Jorge Wilstermann, Blooming, CFR Cluj, Pacos Ferreira şi Oriente Petrolero. Bolivianul este jucător de reprezentativa naţională, la care deţine 20 de selecţii.

Steaua Bucureşti

image

Achiziţii

Gabi Iancu (18) este primul transfer al roş-albaştrilor din această iarnă. Mijlocaşul ofensiv care a impresionat la Viitorul Constanţa a semnat pentru Steaua un contract pe cinci ani şi urmează să poarte tricoul cu numărul 80.

Atacantul Ionuţ Năstăsie (20) şi fundaşul Valeriu Lupu (21 de ani) au revenit în Ghencea după împrumutul de la Universitatea Cluj.

Leandro Tatu (30) a semnat un nou contract cu Steaua, valabil pentru doi ani. Atacantul brazilian a declarat că se simte bine din punct de vedere medical şi că este gata de startul campionatului. Tatu a evoluat ultima dată pentru roş-albaştri pe 7 mai 2012, în derbiul Steaua - Dinamo (3-2), când a părăsit terenul accidentat, fiind diagnosticat cu ruptură de ligamente la genunchi.

Plecări

Andrei Dumitraş (24, Ceahlăul Piatra Neamţ), Gabriel Machado (23) şi Novak Martinovici (27, Pandurii Târgu-Jiu) şi Tibi Bălan (31) sunt steliştii intraţi pe lista neagră a oficialilor din Ghencea, fotbalişti care au luat calea altor echipe. Primul a stârnit regretele lui Laurenţiu Reghecampf, care a declarat că Dumitraş este un jucător cu nişte calităţi fizice incredibile, defectul său fiind însă faptul că nu a făcut faţă în momentele critice. Tehnicianul prevede ca fotbalistul să se reîntoarcă la Steaua sau la o altă echipă mare peste câţiva ani.

Adi Rocha (27) va lua calea echipei Pandurii Târgu-Jiu sub formă de împrumut până în vară. Atacantul va evolua pentru formaţia gorjeană după o serie de neînţelegeri cu oficialii stelişti şi după insinuări potrivit cărora nu ar fi în forma corespunzătoare pentru a evolua la liderul Ligii I.

Negocieri

Javier Velayos Rodríguez, jucător al „stegarilor“, care evoluează în România din anul 2011, este unul dintre numele vehiculate ca fiind dorite în Ghencea.. Fundaşul a fost crescut la centrele de juniori ale lui Real Madrid, unde a rămas şi la începutul carierei de senior, la echipele secundare. În 2010, FC Braşov l-a observat la echipa a doua a lui Getafe şi l-a transferat sub Tâmpa, unde a evoluat în 41 de partide. Postul de fundaş dreapta este deficitar pentru echipa roş-albastră, după accidentările lui Daniel Georgievski şi Gabi Matei. Steaua a terminat meciurile din 2012 cu extrema Alexandru Chipciu reprofilat temporar ca fundaş dreapta.

Alexandru Maxim (22) are una dintre cele mai controversate situaţii în privinţa transferului său la Steaua. De la selecţionerul Victor Piţurcă până la preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, mijlocaşul este sfătuit să urmeze calea echipei din Ghencea. Potrivit managerului roş-albaştrilor, Mihai Stoica, negocierile s-au încheiat până la următoarea perioadă de transferuri, aşa cum ar fi dorit Maxim. Astfel, discuţiile urmează să fie reluate la finalul campionatului. Între timp, Maxim a stârnit interesul oficialilor de la Malaga, ocupanta locului patru din Primera Division. Pentru fotbalist şi-a mai exprimat interesul şi Standard Liege, echipă antrenată de Mircea Rednic. 

Jivko Milanov (28) este un alt nume de pe lista de transferuri dorite în Ghencea. Titular la FC Vaslui în primul sezon, bulgarul a fost subiectul negocierilor între Steaua şi formaţia finanţată de Adrian Porumboiu. Milanov a fost ofertat de Kuban Krasnodar, echipă pregătită în trecut de Dan Petrescu. Ruşii l-au ademenit cu un salariu aproape dublu faţă de cât ofereau steliştii, astfel încât Milanov va câştiga 840.000 de euro şi mai are de pus la punct doar câteva detalii pentru parafarea contractului.

Gicu Grozav (22) şi Jeremy Bokila (24) sunt fotbaliştii doriţi la Steaua de la Petrolul Ploieşti. În ciuda speculaţiilor conform cărora ar exista discuţii concrete pentru cei doi atacanţi, clubul „lupilor galbeni“ a emis un comunicat oficial prin care a infirmat transferurile acestora. Grozav a declarat că ia în calcul mutarea sa la Steaua abia din vară.

Giannis Kontoes (26) este un alt fundaş dorit de stelişti. Fotbalistul folosit la AEK Atena ca mijlocaş stânga şi-a exprimat disponibilitatea de a semna pentru Steaua abia în momentul în care îşi va încheia înţelegerea cu clubul său. Kontoes a depus memoriu pentru a deveni jucător liber de contract, iar din momentul în care va primi un răspuns afirmativ, este dispus negocierilor cu Steaua . 

Florin Niţă (25) s-ar fi înţeles cu Steaua pentru un transfer în vară, iar între timp evoluează la Concordia Chiajna. Goalkeeper-ul ar urma să vină în Ghencea din postura de jucător liber de contract, fapt care i-a deranjat pe oficialii actualului său club. Potrivit GSP, portarul a întâmpinat diverse umilinţe, Ilie Stan fiind unul dintre cei care l-au marginalizat din cauza înţelegerii fotbalistului cu Steaua. Contactat pentru a putea comenta acest lucru, Niţă a declarat că nu are permisiunea de a vorbi cu presa, fapt care a confirmat că cei de la club îi impun diferite restricţii.

Raul Rusescu (24) ar fi ţinta lui Dan Petrescu pentru un transfer la echipa antrenată de acesta, Dinamo Moscova. Informaţia ar fi fost confirmată de un agent rus, suma de transfer pusă în joc fiind de patru milioane de euro. Atacantul a fost achiziţionat de către gruparea din Ghencea contra sumei de 100.000 de euro.

Cornel Râpă (23) pare să vină în întâmpinarea problemei postului de fundaş dreapta de la Steaua. Fotbalistul a semnat pentru echipa din Ghencea, unde a mai fost dorit în urmă cu doi ani, însă negocierile s-au împotmolit din motive financiare.

Dinamo Bucureşti

image

Achiziţii

Adrian Ropotan (25) a semnat un contract cu alb-roşii până la finalul sezonului. Mijlocaşul s-a înţeles cu oficialii dinamovişti şi se va pregăti alături de echipă în cantonamentul din Spania (Marbella).

Plecări

Marius Alexe (22 de ani) a fost ofertat de clubul Beşiktaş, ai cărui oficiali sunt dispuşi să plătească trei milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile atacantului dinamovist. Iniţial, Dinamo cerea 4-5 milioane de euro, însă echipa din Ştefan cel Mare este într-o situaţie financiare precară, iar Alexe ar putea fi salvarea alb-roşilor, devenind unul dintre cele mai scumpe transferuri din Ştefan cel Mare în topul al cărui lider este Ştefan Radu, plecat la Lazio pentru suma de peste cinci milioane de euro.

Negocieri

Laurenţiu Buş (25) a fost una din priorităţile lui Dinamo pe vremea când Dorinel Munteanu era antrenor la alb-roşii. Mijlocaşul este format la centrul de copii şi juniori al Universităţii Cluj şi a marcat golul care a adus victoria Oţelului Galaţi în Super Cupa României.

Cornel Predescu (25) a revenit la gruparea din Ştefan cel Mare după ce a evoluat două sezoane pentru Gloria Bistriţa. Mijlocaşul a debutat pentru Dinamo sub comanda lui Mircea Rednic, în sezonul 2005-2006, în care alb-roşii au cucerit ultimul titlu. Predescu nu a reuşit să se impună atunci printre titulari, iar acum are o nouă şansă.

Rapid Bucureşti

image

Plecări

Ovidiu Herea (27 de ani) ar putea uşura situaţia financiară a echipei Rapid. Mijlocaşul este cel mai bine cotat giuleştean şi problemele clubului îi facilitează posibilitatea unui transfer. Un alt avantaj al fotbalistului este că poate juca pe orice poziţie la mijlocul terenului şi dă randament şi ca al doilea vârf.

Felipe Teixeira (32) fost aproape de un transfer la gruparea din Ghencea, însă mijlocaşul Rapidului a cerut un salariu de 800.000 de euro pentru doi ani de contract, iar înţelegerea a picat.

Stefan Figueiredo (24), Baze Ilijoski (28), Milos Pavlovici (29), Nemanja Milisavljevici (28) au plecat din Giuleşti în urma procesului de „curăţare“ a Rapidului de jucătorii străini cu salarii considerate prea mari.

Marius Bilaşco (31) a plecat din Giuleşti în urma problemelor financiare ale clubului. Fostul atacant al Rapidului a declarat că situaţia fostei echipe sale reprezintă cea mai tristă experienţă pe care a trăit-o în fotbal.

Vladimir Bozovici (31) a părăsit Giuleştiul după cinci ani şi a luat calea campionatului din Rusia. Mijlocaşul va evolua la gruparea antrenată de Dorinel Munteanu, care şi-a mai asigurat serviciile altor doi fotbalişti din Liga I, Milan Perendija şi Daniel Opriţa. Mordovia Saransk este ocupanta ultimului loc în campionatul din Rusia. Fostul fotbalist al Rapidului a plecat la echipa „neamţului“ din postura de jucător liber de contract şi va evolua în Rusia pentru doi ani şi jumătate, contra a 300.000 de euro anual. Muntenegreanul a jucat pentru vişinii 156 de meciuri şi a marcat de trei ori în toate competiţiile, purtând, de-a lungul timpului, şi banderola de căpitan.

FC Braşov

image

Plecări

Alexandru Mateiu (23 de ani) este unul dintre fotbaliştii cu cea mai mare ascensiune, fiind promovat în primul 11 al „stegarilor“ de către Marius Şumudică. Steaua şi-a exprimat interesul pentru serviciile mijlocaşului central, astfel încât nu este exclus un transfer în Ghencea.

Marius Pena (27 de ani) a fost ţinta dinamoviştilor pe perioada în care Dorinel Munteanu a ocupat banca tehnică a clubului din Ştefan cel Mare. Fotbalistul este dorit şi la Pandurii Târgu-Jiu, fiind considerat drept un atacant cu experienţă.

CFR Cluj

image

Achiziţii

Weldon (32) a revenit la CFR Cluj după împrumutul de la Changchun Yatai, iar antrenorul Pauolo Sergio îl va acoperi astfel lipsa lui Bastos. Atacantul a fost decisiv pentru clujeni anul trecut, când CFR a cucerit tilul. Weldon nu s-a integrat în China, iar echipa asiatică nu s-a arătat interesată să activeze clauza de cumpărara.

Plecări

Rafael Bastos (27) va juca pentru Al Nassr, după ce CFR Cluj a ajuns la un acord pentru transferul definitiv al mijlocaşului brazilian. Negocierile au durat o săptămână şi, potrivit ofsaid.ro, suma de transfer se ridică la 3.5 milioane de euro, iar salariul fotbalistului la echipa saudită va fi de 800.000 de euro. Primele informaţii arată că noua sa echipă se confruntă cu probleme financiare grave, iar jucătorii au decis să anuleze cantonamentul programat iniţial la Doha, pe 6 ianuarie. 

Modou Sougou (28) va încheia în zilele următoarea un contract cu o Olympique Marseille. După un sezon fructuos în Liga Campionilor, atacantul în vârstă de 28 de ani a intrat în atenţia cluburilor din Rusia, Franţa, Anglia şi Ucraina. În cele din urmă, oferta oficială venită din partea grupării franceze, de patru milioane de euro, face ca senegalezul să îşi continue cariera în Ligue 1. 

Luis Alberto (29) a părăsit formaţia din Gruia după un singur tur petrecut în tricoul „feroviarilor“. Fotbalistul care aparţine de Sporting Braga va fi împrumutat pentru următoarele şase luni la Vitoria, din Liga Nord-Est braziliană.

Matias Aguirregaray (24) s-a despărţit de CFR şi a luat calea fotbalului uruguayan, după ce s-a transferat la Peñarol. Fundaşul s-a despărţit de clujeni din cauza neînţelegerilor cu cei din conducere şi nu a plecat alături de echipă în cantonamentul din Spania.

Adofo Godfred (19), Matteo Lignani (22), Viorel Nicoară (25), Liviu Ganea (24) şi Nuno Diogo (31) au fost numiţi de către preşedintele CFR, Iuliu Mureşan, pe lista celor care vor părăsi formaţia din Gruia. 

Petrolul Ploieşti

image

Plecări

Adrian Cristea (29) a anunţat că va pleca în străinătate la Standard Liege, echipă antrenată de Mircea Rednic. „E ceea ce mi-a lipsit din carieră, să joc într-un campionat străin şi să demonstrez că sunt un jucător foarte bun. Este o şansă pe care nu o puteam rata“, a fost declaraţia mijlocaşului la despărţirea de România.

George Galamaz (31) şi-a încheiat, de asemenea, socotelile cu „lupii galbeni“. Fundaşul în vârstă de 31 de ani va evolua în următorii trei ani pentru Anorthosis Famagusta, fiind ofertat de tehnicianul ciprioţilor, Ronny Levy, fost antrenor la Unirea Urziceni şi Steaua.  

Daniel Opriţa (31) şi-a reziliat contractul cu Petrolul, echipă pentru care a evoluat în ultimii trei ani, dintre care doi i-a petrecut în eşalonul secund. Destinaţa fostului stelist este Mordovia Saransk, echipă antrenată de Dorinel Munteanu.

Sebastian Cojocnean (23) a lăsat Petrolul pentru FC Vaslui şi va începe pregătirea din Spania alături de echipa finanţată de Adrian Porumboiu. La formaţia moldavă va concura pentru un loc în primul 11 cu Antal, Sânmărtean, Costin şi Stanciu.

Astra Giurgiu

emblema astra giurgiu

Plecări

Valerică Găman (23) s-ar putea transfera în această iarnă la Anzhi, unde ar fi coleg cu cel mai bine plătit fotbalist din lume, Samuel Eto'o. Anunţul a fost făcut de impresarul fotbalistului, neamţul Werner Baader, care a menţionat că şi Ajax şi-a manifestat interesul pentru Găman, dar că formaţia rusă păstrează primele şanse de concretizare. Suma de transfer a fundaşul Astrei Giurgiu ar fi de patru milioane de euro.

Takayuki Seto (26) este în vizorul lui Al Hilal, echipă la care evoluează şi fostul vasluian Wesley Lopez. Mijlocaşul evoluează pentru giurgiuveni din 2007, fiind căpitanul Astrei. Titular în toate partidele disputate de echipa sa în acest sezon, japonezul a fost curtat şi de Dinamo, însă are toate şansele să ajungă în ţările arabe, contra sumei de 1.5 milioane de euro.

CS Severin

image

Leonidas Panagopoulus (25), fost goalkeeper al naţionalei U21 a Greciei, s-a înţeles cu oficialii severineni, cu care a semnat un contract pe un an de zile. Grecul se va alătura noii sale echipe pe 9 ianuarie, odată cu reunirea lotului.

Cosmin Vancea (28) şi Victoraş Astafei (25) au fost achiziţionaţi de Oţelul Galaţi, cei doi semnând contracte pe doi ani şi jumătate, respectiv trei şi jumătate.

Oţelul Galaţi 

emblema otelul galati

Achiziţii

Daud Gazale (28) a semnat un contract pe doi ani cu gălăţenii. Negocierile pentru jucătorul cu profil ofensiv s-au purtat discret, oficialii vorbind despre Gazale abia când transferul a fost parafat.

Plecări

Marius Pena (27) a fost pe lista iniţială a fotbaliştilor doriţi de Dinamo, însă şansele ca acesta să ajungă în Ştefan cel Mare s-au diminuat odată cu plecarea lui Dorinel Munteanu de pe banca tehnică a alb-roşilor. 

Gabriel Viglianti (33) s-a retras din activitatea fotbalistică, însă a rămas la gălăţeni, fiind numit în funcţia de director sportiv. Unul dintre oamenii de bază ai echipei ultimilor ani, argentinianul a primit funcţia în semn de respect pentru devotamentul său şi la insistenţele lui Marius Stan. Fostul mijlocaş a fost cel mai longeviv „stranier“ din istoria clubului Oţelul.

Negocieri

Emilian Dolha (33) este dorit la Oţelul Galaţi, potrivit lui Narcis Răducan. Oficialul gălăţenilor a declarat că negocierile cu Gloria Bistriţa sunt în plină desfăşurare. Goalkeeper-ul este foarte apreciat după evoluţia din această toamnă şi cele două părţi caută să ajungă la un acord comun.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite