Tragedie în Brazilia! Zece juniori au murit într-un incendiu izbucnit la centrul de antrenament al clubului Flamengo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu devastator a mistuit un dormitor al centrului de antrenament Ninho de Urubu (Cuibul Vulturului), deţinut de clubul Flamengo, una dintre cele mai titrate grupări fotbalistice din Brazilia.

Conform presei locale, citată de BBC, primul bilant indică faptul că zece persoane au murit şi alte trei sunt rănite.  Toate victimele ar fi juniori cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani.

Autorităţile nu au venit încă cu o variantă oficală privind motivul tragediei, dar,  conform unuia dintre supravieţuitori, focul ar fi început de la un aparat de aer condiţonat. "Aparatul de aer condiţionat a luat foc şi eu am luat-o la fugă. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am reuşit să scap şi că sunt acum în viaţă", a declarat Felipe Cardoso, un puşti de la echipa Under 17 a cubului.

Lucrările de amenajare a acestui centru ultramodern s-au încheiat acum două luni, clubul cheltuind pentru îmbunătăţiri 23 de milioane de reali ( 6,2 milioane de dolari). Site-ul oferă cazare pentru tinerele speranţe ale clubului şi este dotat cu mai multe terenuri de antrenament, un parc acvatic, o sală de gimnastică, un centru medical şi un mini stadion. În afara faptului că este unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal din Brazilia, Flamengo are, de asemenea, echipe de baschet, canotaj, înot şi volei.

Jucătorul lui Real Madrid, Vinícius Júnior (foto), care a evoluat pentru Flamengo, a reacţionat imediat  pe Twitter: "Este o veste foarte tristă. Rugaţi-vă pentru sufletele lor. Fiţi puternici!"

Ronaldinho, un alt fotbalist reprezentativ pentru Flamengo, a oferit, pe Twitter, condoleanţe familiilor îndoliate pentru "teribila tragedie".

Bebeto şi Romario sunt alte vedete ale fotbalului modial care au evoluat de.a lungul timpului pentru clubul Flamengo. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite