Totul despre BRD Năstase Ţiriac Trophy: când se dispută, participanţii, valoarea premiilor şi detalii despre o nouă arenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Enoiu, Philippe Lhotte şi Ilie Năstase (de la stânga la dreapta) FOTO Marian Iliescu
Bogdan Enoiu, Philippe Lhotte şi Ilie Năstase (de la stânga la dreapta) FOTO Marian Iliescu

Organizatorii turneului de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy au susţinut, miercuri, o conferinţă de presă în care au detaliat pregătirea competiţiei ajunsă la ediţia cu numărul XX, care va lua startul pe 18 aprilie şi se va încheia pe 26 aprilie.

Printre cei care vor face spectacol în capitală se numără Gilles Simon (14 ATP, triplu câştigător), Ivo Karlovici (24 ATP, deţinătorul celui mai bun serviciu din circuit), Carlos Berlocq (27 ATP), Florian Mayer (565 ATP, învingător în 2011), Mihail Iujnâi (64 ATP), Guillermo García-López (26 ATP), Lukáš Rosol (30 ATP, victorios în 2013), Marcos Baghdatis (61 ATP, finalist de Grand Slam - Australian Open), Andreas Seppi (33 ATP) sau Sam Querrey (43 ATP). Deţinătorul titlului din 2014, Grigor Dimitrov, a decis să nu-şi apere trofeul.

Marius Copil (168 ATP) va fi beneficiarul unui wild-card pentru turneul de la Bucureşti, celelalte două urmând să fie acordate ulterior, unul dintre ele fiind păstrat pentru o înscriere de ultim moment a unui jucător din Top15. 
La dublu, perechile Horia Tecău/Jean-Julien Rojer şi Florin Mergea/Dominic Inglot au confirmat participarea, Tecău fiind câştigătorul acestei probe în ultimele trei ediţii.

Ilie Năstase, când glumeţ, când ironic

În stilu-i caracteristic, fostul tenismen a răspuns fie în glumă, fie cu tentă ironică. Invitat să spună câteva cuvinte la conferinţa de presă la care ajunsese de la Senat, Ilie Năstase a replicat: „Nu mă regăsesc printre ăia oricum, mai bine aici!“. Cu privire la turneu, acesta  a completat: „Nu cred că trebuie să câştige neapărat cel mai bun, poate să fie şi numărul 200 ATP, important e să se joace tenis în România“. La meciul demonstrativ vor participa Ilie Năstase, Andrei Pavel, Mansour Bahrami şi Henri Leconte.

                                                            FOTO Marian Iliescu

ilie nastase FOTO marian iliescu

O nouă arenă de tenis, subiect tabu

Ca la fiecare conferinţă de presă care vizează tenisul românesc, au existat referiri la un complex sportiv mai modern decât cel de care dispunem la Arenele BNR, subiectul părând unul delicat. În acest context, Bogdan Enoiu, directorul turneului, a declarat: „Nu suntem proprietarii arenei, este o situaţie neclară. (...) O arenă decentă, de 7.000 de locuri, ar costa patru sau cinci milioane de euro“. Ilie Năstase a completat: „Numai câte loburi am dat eu şi Ţiriac şi am merita să ne poarte numele!“.

Interesul pentru competiţie pare să fie crescut, având în vedere că abonamentele de 140 de lei s-au epuizat încă de la finalul lunii februarie, acum existând varianta biletelor individuale, disponibile la Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi pe eventim.ro.
De menţionat că intrarea este liberă pe 18 şi 19 aprilie, în vreme ce  juniorii până în vârsta de 16 ani legitimaţi la cluburile de tenis, copiii cu vârstă preşcolară, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de acces liber şi între 20 şi 23 aprilie, în limita a 500 de intrări pe zi.

Cifrele BRD Năstase Ţiriac Trophy

18-26 aprilie este data disputării

1.000.000 de euro este bugetul total

426.605 euro sunt premiile totale, de la an la an majorându-se cu 10%

80.000 de euro şi 250 de puncte ATP va primi câştigătorul turneului

24.280 de euro va fi remuneraţia perechii învingătoare a competiţiei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite