Toma Coconea - locul 5 general la competiţia „No Finish Line” din Monaco

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toma Coconea şi echipa care l-a susţinut în cursa No Finish Line
Toma Coconea şi echipa care l-a susţinut în cursa No Finish Line

Opt zile de alergare sau mers. Somn cât mai puţin. Sute de kilometri parcurşi. Scopul: cât mai mulţi kilometri în aceste 8 zile.  Aceasta este competiţia „No Finish Line” din Monaco (încheiată duminică) în care petroşăneanul Toma Coconea, instructor de zbor cu parapanta şi salvamontist profesionist, a ocupat locul 5.

No Finish Line e o competiţie organizate de fundaţia monegască Children & Future începând din 2004 (patronată de prinţesa Stephanie de Monaco) şi care are că scopul strângerea de fonduri pentru copii defavoritaţi din lume. Se aleargă (sau se merge) pe un traseu de 1,3 km amenajaţi în Port Hercule iar cel care acoperă cei mai mulţi kilometri este declarat câştigător. Pentru a acoperi cât mai mulţi kilometri mulţi concurenţi iau pauze foarte puţine iar de dormit o fac şi mai rar. 

  

Eu nu-mi închipui cum poate cineva să alerge timp de 8 zile şi în aceste zile să doarmă cel mult 3 ore pe noapte (în ultimele 2 zile chiar o oră pe noapte). Şi totuşi Toma Coconea, omul-maşină ca să-i spun aşa, a făcut-o. 

  

Potrivit clasamentului general (50 de maratonişti profesionişti şi 9.800 de participanţi), Toma a reuşit să acopere aproape 801 KM ocupând locul 5 (locul 4 fiind ocupat de Robert Miorin - 825 KM, locul 3 mergând la Manuel Da Cuhna - 827 KM, locul 2 ajung la William Sichel - 862 KM iar locul 1 fiind adjudecat de Didier Sessegolo - 901 KM). 

  

La categoria lui de vârstă Toma a ocupat locul 1, din 1596 de alergători (are 38 de ani). 

image

Pe tot parcursul cursei Toma s-a luptat cu o tendinită, având mari probleme la genunchi care s-au agravat în ultima zi. Fiind maşină şi nu om, Toma a continuat să alerge ore întregi nebăgând de seamă durerea.  

El nu e străin competiţiilor de cursă lungă, participând tot în acest la şi la cursa extremă Red Bull X-Alps unde a acoperit 2.458 km (1.678 km a zburat cu parapantă, 780 km i-a alergat sau a mers pe jos) în două săptămâni şi cu la fel de puţin somn. În această cursă el a terminat pe locul 10, dar la ediţia din 2007 şi 2011 a terminat pe locul 2.  Adevarul.ro a documentat participarea lui la această cursă aici si aici.

  

Alături de Toma a fost o echipă românească (şapte persoane) care l-a sprijinit constant (hrană, îngrijiri) iar unii din ei chiar au participat la competiţie (Geanina Stan - locul 1 la grupa ei de vârstă, Daniel Halastauan, Antoaneta Mihordea, Ayan Schwartzenberg - locul 1 la grupa lui de vârstă). 

  

Sufletul echipei a fost Mihaela Rădulescu, cunoscuta vedetă de televiziune, care a ţinut la curent lumea, pe Facebook, cu ce se întâmplă în fiecare zi din această cursă (suporterii lui Toma încurajându-l constant pe aceeaşi pagină a Mihaelei). 

  

Potrivit lui Toma, el va participa din nou anul viitor la această competiţie, cât şi, bineînţeles, la alte curse extreme care se vor desfăşura in 2014. 

Bravo şi succes în viitor, Toma! 

Mai jos aveti şi discursul lui Toma la eventul TEDx Bucureşti după cursa Red Bull X-Alps.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite