Tenismenele Ioana Ducu şi Loredana Roşca, câştigătoarele de la Roland Garros, luptă pentru medalia olimpică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

41 de sportivi români au plecat în China, la Nanjing, pentru Jocurile Olimpice de Tineret (16-28 august), competiţie la care participă sportivi cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani.

Printre pretendenţii la medalie din lotul României se regăseşte şi cuplul “de aur” din tenisul feminin Ioana Ducu – Loredana Roşca. Perechea s-a impus la Roland Garros, în acest an, în proba de dublu, şi ţinteşte o clasare pe podium la Olimpiada din China. "Suntem mândre că reprezentăm România, este o experienţă unică. Abia aşteptăm să vedem cum va fi atmosfera acolo. Va fi o experienţă frumoasă, o cultură nouă. Sper să ne întorcem cu o medalie, sper să avem o săptămână bună. Ascensiunea Simonei a fost intens mediatizată, datorită ei putem spune că tenisul este acum la un alt nivel. Cel puţin în media. Suntem bucuroase pentru succesul ei şi sperăm să o ajungem din urmă", a declarat Ioana Ducu la Centrul Olimpic de la Izvorani.
“Simona a fost apropiată de junioare”
Loredana Roşca îşi completează partenera: "Ar fi foarte importantă şi pentru noi, dar şi pentru România o medalie. Avem şansă şi la simplu şi la dublu. La dublu mixt din păcate nu vom concura cu români, avem parteneri din Argentina. Noi sperăm o medalie la dublu, la fel ca la Roland Garros. La Roland Garros a fost primul nostru mare succes împreună. O medalie la Olimpiadă ar fi un rezultat mare, dar nu aş schimba-o cu premiul de la Roland Garros. Simona Halep a fost întotdeauna apropiată de junioare, ne-a dat sfaturi. Chiar şi după finala de la Roland Garos ne-a felicitat şi ne-a invitat la finala ei. E o fată foarte ok şi ne bucurăm pentru succesul ei".

Sunt două campioane mari, sperăm să joace finala şi la Nanjing. Ne dorim cât mai multe Simona Halep în tenisul românesc Alin Petrache, preşedinte COSR
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite