Tecău în faţa meciul carierei: ce a spus despre Mergea şi câţi bani poate câştiga după finala de la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Tecău are trei finale de dublu pierdute la All-Enlgand Club, în 2010, 2011 şi 2012, dar modul în care el şi Rojer s-au luptat în semifinale îi face favoriţi în ultimul act, programat pentru sâmbătă.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au trecut de perechea Florin Mergea – Rohan Bopanna în semifinalele de la Wimbledon, după o partidă fantastică, de peste trei ore.

Victoria de joi l-a trimis pe constănţeanul de 30 de ani în a patra finală de dublu pe care o va disputa în carieră. În precedentele sale trei încercări de a câştiga trofeul, Tecău a pierdut de fiecare dată alături de suedezul Lindstedt. 

Acum însă, cu un alt partener şi cu un moral ridicat, românul e favorit alături de coechipierul său olandez în meciul cu Jamie Murray / John Peers (Anglia / Australia).

La câteva ore după victoria din semifinale, Tecău a vorbit cu Digi Sport, postul care transmite turneul de la Wimbledon, despre cum el şi Rojer au reuşit să tranşeze o semifinală pe muchie de cuţit.

Ce a spus?

„Eu şi Rojer avem un parteneriat foarte sudat, plus că suntem şi foarte buni prieteni în afara terenului. A fost un meci extrem de greu, ambii au jucat foarte bine. Florin şi Rohan formează o echipă dificilă pe iarbă. Florin returnează foarte bine, Rohan serveşte foarte bine, cred că au făcut un meci bun. E un turneu greu faţă de celelalte turnee de Grand Slam. Aici se joacă cinci seturi. Decisivul l-am simţit ca trei seturi, a fost incredibil de greu“, a explicat Tecău.

Pentru accederea în finală, cuplul româno-olandez şi-a asigurat un cec de 170.000 de lire sterline. În cazul în care vor învinge în ultimul act de sâmbătă, Tecău şi Rojer vor primi 340.000 de lire sterline, adică aproape 470.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite