Supercupa Europei, trofeul care îi lipseşte lui Jose Mourinho. Manchester United- Real Madrid, diseară, la Skopje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul portughez n-a avut şansa de a câştiga acest trofeu, deşi are în palmares două Ligi ale Campionilor, câştigate cu Porto şi Inter.

Real Madrid şi Manchester United deschid diseară sezonul meciurilor tari europene. Supercupa Europei, a 42-a ediţie, se joacă la Skopje, în Macedonia, între câştigătoarea Ligii Campionilor şi cea a Ligii Europa. Va fi un meci special pentru Jose Mourinho, nu doar prin prisma faptului că îşi întâlneşte una dintre fostele echipe, dar şi pentru că are şansa de a câştiga trofeul care îi lipseşte din palmares. Mou a luat de două ori Liga Campionilor, cu Porto şi cu Inter Milano, dar de fiecare dată a plecat de la echipă imediat terminarea sezonului. În 2004 a mers la Chelsea, iar în 2009 la Real Madrid, şi nu a mai apucat să dispute Supercupa Europei. Acum Mourinho are şansa aceasta, în cel de-al doilea său sezon la Manchester United. Un sezon pe care îl poate începe cu dreptul, după ce anul trecut a luat trei trofee cu diavolii (Supecupa Angliei, Cupa Ligii Angliei şi Liga Europa), dar a eşuat în campionat.
Aşa cum a făcut în fiecare vară, Mourinho a spart şi acum banca patronilor. Portughezul este cel mai cheltuitor tehnician din istoria fotbalului, investind în transferuri de-a lungul timpului 1,25 miliarde de euro, bani care i-au adus însă 25 de trofee. În 2017, el a i-a luat pe Lukaku (Everton – 84 milioane de euro), Matici (Chelsea – 44 milioane de euro) şi Lindelof (Benfica – 35 milioane de euro). United i-a pierdut vara aceasta gratis pe Ibrahimovici şi Rooney, dar are un lot cu multe nume mari, care crează o concurenţă incredibilă. 
Revine Cristiano Ronaldo
Dacă şefii lui Manchester  nu s-au uitat la bani, pentru a-i satisface cererile lui Mourinho, cei de la Real Madrid au fost mult mai temperaţi. Campioana Europei n-a transferat niciun nume mare, deşi la un moment dat venirea lui Mbappe de la AS Monaco a fost dată ca fiind sigură. Real a luat câţiva tineri jucători, între care pe francezul de 19 ani, Theo Hernandez, pentru care a plătit către Atletico Madrid 30 de milioane de euro. Hernandez joacă fundaş stânga şi anul trecut a fost împrumutat la Alaves. Realul  amai plătit 17 milioane de euro şi pentru Dani Ceballos (21 de ani), de la Betis Sevilla. Ceva mai consistente sunt pierderile: Morata a plecat la Chelsea, Danilo la Manchester City, Pepe la Beşitaş, James Rodriguez la Bayern Munchen, Fabio Coentrao la Sportig, Mariano Diaz la Lyon şi Diego Llorente la Sociedad. Zidane nu-şi face însă mari probleme, pentru că are în continuare un nucleu puternic, iar în echipă revine şi Cristiano Ronaldo. CR7 a avut o vacanţă mai lungă şi n-a jucat în niciun amical din inter- sezon. Practic, ultima sa apariţie pe gazon a fost pe 3 iunie, când Real a învins Juventus, scor 4-1, în finala Ligii Campionilor de la Cardiff.
Manchester United şi Real Madrid s-au întâlnit vara aceasta în International Champions Cup, la Santa Clara, în California. În timpul regulamentar scorul a fost 1-1, iar departajarea s-a făcut la loviturile de la 11 metri, unde s-au ratat însă şapte dintre cele zece executate. Până la urmă a câştigat United, cu 3-2.

Real Madrid poate câştiga pentru a doua oară cxonsecutiv Supercupa Europei, lucru care l-a mai reuşit doar AC Milan în 1989 şi 1990

REAL MADRID – MANCHESTER UNITED, SUPERCUPA EUROPEI, AZI, ORA 21.45, PRO TV, DOLCESPORT

Câştigătoarele Supercupei
Barcelona, Milan – 5
Liverpool, Real Madrid – 3
Ajax, Anderlecht, Valencia, Atletico Madrid, Juventus – 2
Sevilla, Porto, Manchester United, Chelsea, Steaua, Parma, Galatasaray, Bayern Munchen, Dinamo Kiev, Nottingham Forrest, Aberdeen, Aston Villa, Mechelen, Zenit St. Petersburg, Lazio - 1
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite