Super Bowl, un show de sute de milioane de dolari. Toată America e conectată la finala campionatului de fotbal american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Super Bowl-ul din America, urmărit de sute de milioane de oameni de pe întreaga planetă
Super Bowl-ul din America, urmărit de sute de milioane de oameni de pe întreaga planetă

În această noapte, la ora 1.30, ora României, suburbia New Jersey din New York va găzdui Super Bowl-ul american, cel mai urmărit eveniment sportiv al anului din America. Evenimentul va fi transmis în România de Sport 1.

Stadionul MetLife din New Jersey găzduieşte în noaptea de duminică spre luni (1.30 ora României) cel mai urmărit eveniment sportiv al anului din America. A 48-a ediţie a finalei campionatului de fotbal american (NFL), denumită Super Bowl, va pune faţă în faţă echipele Seattle Seahawks şi Denver Broncos. Evenimentul va fi transmis în România de Sport 1. 

În Europa evenimentul va fi transmis pentru prima dată în istorie de Fox International Channels. Astfel, peste peste 12 milioane de gospodării din Europa (Italia, Olanda, Turcia şi Cipru, Grecia, Bulgaria, Serbia, Croaţia şi Slovenia) vor avea posibilitatea de a viziona în direct finala campionatului de fotbal american. În State se estimează că peste 111 milioane de oameni vor urmări spectacolul oferit de cele două combatante.

Ca orice eveniment de talie mondială, Super Bowl-ul implică nişte costuri uriaşe. Spre exemplu, un minut de pubilicitate în pauzele acestei partide va costa opt milioane de dolari, un record absolut în acest domeniu. Evenimentul a devenit de-a lungul timpului o adevărată sărbătoare în America, estimându-se consumuri uriaşe de mâncare şi băuturi în ziua meciului. Spre exemplu, duminica Super Bowl-ului este a doua zi din calendar în privinţa consumului de mâncare în Statele Unite, după Ziua Recunoştinţei.

Un asemenea eveniment nu poate fi trecut cu vederea nici de formaţiile muzicale celebre din Statele Unite, care văd în Super Bowl posibilitatea de a-şi spori popularitatea. În această noapte, trupa americană de rock Red Hot Chili Peppers va cânta alături de Bruno Mars în pauza finalei. Anul trecut, la New Orleans, Beyonce a concertat în faţa a 73.000 de spectatori.

Şi presa americană e concentrată la maximum asupra acestui eveniment de importanţă naţională, jurnaliştii alocând spaţii ample Super Bowl-ului. Statistici, predicţii, analize, poveşti emoţionante sunt câteva dintre subiectele abordate de mass-media din Statele Unite. Spre exemplu, site-ul cbssport.com titrează: "48 de lucruri pe care trebuie să le ştii despre 48-a ediţie a Super Bowl-ului"

Publicitarii din Statele Unite au avut mult de lucru în aşteptarea finalei campionatului de fotbal american, iar ce a ieşit în urma muncii lor vedeţi mai jos.

Reclamă la Coca Cola, ce va fi difuzată în timpul Super Bowl-ului:

Reclamă la Pepsi, ce va fi difuzată în timpul Super Bowl-ului:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite