“Struţul” visează iar la podiumul olimpic. Veteranul Marian Oprea se pregăteşte pentru Rio cu 200 de salturi pe zi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Oprea va împlini 34 de ani pe 6 iunie, dar nu se gândeşte deloc la retragere. Calificat la Jocurile Olimpice de anul acesta încă din iunie 2015, piteşteanul consideră că poate realiza surpriza în Brazilia: “Se poate orice. Şi nu e vis, e practică”.

Atletul, care este legitimat atât la CSM Bucureşti, cât şi la CS Dinamo, se pregăteşte în Complexul Sportiv Naţional “Lia Manoliu” pentru ceea ce poate fi ultima mare provocare a carierei. Pentru prima dată în carieră, elevul Doinei Anton va bifa într-un singur an toate cele trei competiţii majore: Campionatele Mondiale Indoor (17-20 martie, Statele Unite), Campionatele Europene (5-10 iulie, Olanda) şi Jocurile Olimpice (5-21 august, Brazilia). “Conform programului pe care l-am stabilit, voi încerca să prin vârful de formă la Rio, dar asta nu înseamnă că mă voi duce la plimbare la celelalte două competiţii”, a precizat Marian, care are ca record personal o săritură de 17,81 metri reuşită în 2005. Anul trecut, Marian Oprea a fost singurul atlet calificat într-o finală mondială, el terminând pe locul 6 competiţia desfăşurată la Beijing. Totuşi, trebuie ţinut cont şi de faptul că “Struţul” a concurat accidentat la gleznă, el fiind nevoit să îndure 22 de injecţii pentru a se putea prezenta la finală.

A ratat la mustaţă Olimpiada de la Londra

Tot în 2015, Oprea a obţinut şi o medalie de bronz la Campionatele Europene Indoor de la Praga.  Pe lângă Jocurile Olimpice din 2004, unde a obţinut medalia de argint, cu o săritură de 17,55 metri, atletul a participat şi la ediţia de la Beijing, din 2008, când s-a clasat pe locul 5, cu 17,22 metri. I-a lipsit un singur centimetru pentru a se califica şi la Jocurile Olimpice din 2012. “Baremul era atunci de 17,20 metri. Eu reuşisem 17,19 metri şi aş fi putut merge totuşi, graţie Baremului B, care era mai lejer. În urma rezultatelor din acel an am decis, împreună cu Federaţia Română de Atletism, că ar fi mai bine să nu merg la Londra, pentru că n-aveam şanse să fac performanţă. N-avea niciun sens să mă duc acolo doar la plimbare!”, a povestit Oprea în paginile revistei “Sport în România”. Atletul susţine că va concura atât cât îl vor ţine picioarele. “Am fost întrebat ce diferenţă este între Marian Oprea de acum şi Marian Oprea din urmă cu zece ani. Cel de azi este mai determinat, mai aşezat. Acum ştii că eşti pe ultima sută de metri, poate ultimii 200 de metri. Şi te gândeşti că trebuie să beneficiezi de timpul rămas. Pe de altă parte, sunt foarte mulţi care cred că după 30 de ani este greu să mai faci performanţă. E o abordare greşită. Biologic, un corp de 30 de ani este la fel ca unul de 20, dacă nu chiar mai bun”, a mai spus Oprea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite