Sportul românesc, în moarte clinică! Al doilea atlet găsit dopat astăzi: „S-ar putea să urmeze şi alţii, nu se ştie câţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele luni s-au înregistrat mai multe cazuri de dopaj în rândurile sportivilor români, majoritatea cu meldonium: Mihai Donisan, Claudia Ştef, Daniela Stanciu, Mirela Lavric (atletism), Liviu Dumitrescu, Leonid Carp, Ştefan Strat (canoe), Elena Meroniac, Petruş Gavrilă, Traian Neagu, Cătălin Turceag şi Daniel Burciu, Ionuţ Mitrea, Constantin Mironescu (kaiac).

Atletul legitimat la Rapid Bucureşti şi CSM Călăraşi, Alexandru Baciu, care concurează la proba de triplusalt, a fost depistat pozitiv cu meldonium, a declarat, vineri, pentru News.ro, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Sandu Ion. "Mai avem încă un caz de dopaj din păcate. E tot de la clubul Rapid, Baciu Alexandru. A fost depistat tot cu meldonium. I se spune că dacă recunoaşte poate să-i reducă din pedeapsă, dar cu aprobarea Federaţiei Internaţionale şi WADA. Decizia pe care au dat-o domnii de la ANAD este trimisă şi către IAAF, iar până nu răspunde în 21 de zile nu este executorie. Ei dau voie să concureze, cantitatea fiind mai mică, dar până nu trec cele 21 de zile în care se poate contesta, nu are voie să concureze. Au fost trimise probe şi la alt laborator, în Germania şi confirmă prezenţa substanţei, pentru că ei zic (n.r. - sportivii) că au folosit substanţa nu ştiu când, acum un an sau trei. Nu ştiu câţi sunt sau dacă mai sunt şi alţii, deocamdată pentru ei sunt documente", a declarat Sandu Ion pentru News.ro. Atletul Alexandru Baciu, 25 de ani, făcea parte din lotul naţional pentru Campionatele Balcanice care vor avea loc sâmbătă şi duminică la Piteşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite