Sportul românesc începe cu stângul noul an. Naţionala de tineret masculină de handbal a ratat calificarea la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal masculin tineret a României a fost învinsă sâmbătă, la Piteşti, de reprezentativa Suediei, cu scorul de 32-25, în al doilea meci din Grupa 2 a preliminariilor europene pentru CM 2017, iar tricolorii mici ratează calificarea la turneul final.

Echipa României, antrenată de Ovidiu Mihăilă şi Daniel Apostu, a ”bifat” a doua înfrângere în grupa 2, găzduită de Piteşti. Marcatorii României au fost Thalmaier 7 goluri, Mănescu 5, Csog 4, Bizău 2, Dumitru 1, Dascălu 1, Ştefan 1, Bologa 1, Nagy 1, Broască 1, Becheru 1, iar pentru Suedia s-a remarcat Jonsson 8 reuşite. Tot sâmbătă se va mai disputa partida Danemarca - Bulgaria.

În primul meci, vineri, tricolorii mici au cedat în faţa Danemarcei, cu scorul de 15-26 (11-10), iar după înfrângerea de sâmbătă, 25-32 (9-15) cu Suedia nu mai au nicio şansă la prima poziţie, singura calificantă la turneul final. Astfel, pentru locul I se vor duela, duminică, favoritele Danemarca şi Suedia (ora 18.00), în timp ce România va juca o partidă de palmares cu Bulgaria (ora 16.00).

Doar prima clasată din fiecare din cele şapte grupe preliminare europene se va califica la turneul final al Campionatului Mondial din acest an, programat în Algeria, între 17-30 iulie.

Cinci echipe europene sunt deja calificate la turneul final graţie rezultatelor obţinute la CM under 19 şi CE under 20, şi anume, Franţa, respectiv Spania, Germania, Croaţia şi Norvegia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite