„Spitalul s-a închis oficial!“ Anunţul momentului în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul temporar pentru pacienţii cu COVID-19 construit ad-hoc pe 12 terenuri de tenis ale complexului care găzduieşte anual US Openul, al patrulea turneu de Mare Şlem al sezonului competiţional, s-a închis, anunţă USTA, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial.

„USTA Billie Jean King National Tennis Center“ din New York fusese transformat în spital la finalul lunii martie, primind primii pacienţi începând cu a doua săptămână a lunii aprilie. Cu o capacitate de 470 de paturi şi 20 de staţii de terapie intensivă, spitalul din inima complexului de tenis nu a fost ocupat niciun moment la capacitate maximă, menţionează oficialii americani. În acest moment, au început procedurile de igienizare a zonei în vederea redării spaţiului în folosul tenisului.

„Ultimul pacient internat a părăsit spitalul temporar. Spitalul s-a închis, oficial, iar în acest moment suntem în plină procedură de lichidare. În următoarele trei sau patru săptămâni echipajele vor asigura lucrările de demontare a instalaţiilor, de igienizare şi ne vom pregăti pentru a ne relua activităţile în măsura posibilităţilor“, se arată în comunicat.

O decizie în ceea ce priveşte organizarea turneului de la US Open, programat să înceapă pe data de 24 august, va fi luată ulterior.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite