Spectacol fără primadonă. Turneul Campioanelor începe azi la Singapore, dar Simona Halep nu se află printre protagonistele marii competiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participantele din acest an
Participantele din acest an

Ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat. Simona Halep nu poate juca la Turneul Campioanelor, din pricina durerilor cauzate de hernia de disc.

Simona, lider mondial WTA, ratează astfel a cincea prezenţă la Turneul Campioanelor, o performanţă care ar fi fost fantastică, dar care din păcate nu mai poate fi realizată din motive medicale

Simona a venit totuşi la Singapore, unde a luat premiul pentru cea mai bună jucătoare a anului 2018, al doilea an consecutiv pe care îl încheie pe primul loc în lume. Halep, care a primt şi un Porsche 718 Boxter GTS, în valoare de 100.000 de dolari, a adunat 50 de săptămâni pe locul 1 WTA – în 2018 a avut doar patru săptămâni în care n-a fost pe primul loc – a câştigat French Open, a jucat finala la Australian Open şi a cucerit şi trofeele de la Shenzhen şi de la Rogers Cup. 

porsche

Cu 46 de victorii şi doar 11 înfrângeri în actuala stagiune, alegerea Simonei ca cea mai bună jucătoare din circuitul feminin a fost una firească. „Cu siguranţă, am avut un an extraordinar, cel mai bun din cariera mea. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat. E un premiu minunat, foarte important şi sunt foarte fericită că l-am câştigat. Înseamnă foarte mult pentru mine că m-am calificat de cinci ori aici (n.r. – la Turneul Campioanelor)“. Ea a fost nevoită să sacrifice acest turneu, pentru a nu pierde debutul sezonului viitor. Oricum, Halep nu mai poate fi depăşită în clasamentul WTA, iar în ianuarie are de apărat foarte multe puncte, la Shenzhen şi Australian Open, având nevoie de evoluţii consistente la aceste turnee, în special la cel de la Melbourne. Simona a anunţat că va lua o lună de pauză, timp în care se va relaxa şi nu se va uita nici măcar la Turneul Campioanelor. "E exclus să mă operez, am nevoie de o pauză de 3-4 săptămâni, voi merge acasă şi voi face multă gimnastică şi fizioterapie. Încă am un mare regret că nu joc la Singapore, dar nu mă voi uită nici măcar un minut la turneu. Am nevoie de recuperare şi de vacanţă, vacanţă, vacanţă! Am patru destinaţii posibile, o să văd unde merg. Probabil în decembrie voi lua iar rachetă în mâna să încep antrenamentele şi să văd cum mă simt după recuperare şi repaos total", a mai spus sportiva de 27 de ani.

A profitat Kiki Bertens

De abandonul Simonei Halep, a profitat olandeza Kiki Bertens, care a prins ultimul loc calificabil la Singapore. Bertens se află în premieră la Singapore. Ea a câştigat anul acesta trei turnee şi a ajuns până în sferturi la Wimbledon. Faţă de anul trecut, tabloul competiţiei este foarte mult schimbat. Practic, doar Wozniacki, Pliskova şi Svitolina au supravieţuit.  Halep, Muguruza Venus Williams, Ostapenko şi Caroline Garcia au dispărut şi în locul lor au apărut Kerber, Osaka, Bertens, Stephens şi Kvitova. Dintre participantele de anul acesta, numai Petra Kvitova (2011) şi Wozniacki (2017) au câştigat trofeul.

Imagine indisponibilă

Grupele Turneului Campioanelor:

Grupa Albă: Caroline Wozniacki (2 WTA), Petra Kvitova (7 WTA), Elina Svitolina (6 WTA), Karolina Pliskova (5 WTA)

Grupa Roşie: Angelique Kerber (3 WTA), Naomi Osaka (4 WTA), Sloane Stephens (8 WTA), Kiki Bertens (10 WTA

Programul zilei de duminică:

Petra Kvitova - Elina Svitolina, ora 12.00

Caroline Wozniacki - Karolina Pliskova, ora 14.30

Partidele sunt transmise de Digisport 2

Premiile de la Turneul Campioanelor

*151.000 de dolari - calificarea la turneu

*153.000 de dolari - fiecare victorie din grupă

*40.000 de dolari - calificarea în semifinale

*700.000 de dolari - calificarea în finală

*1.850.000 de dolari - câştigarea finalei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite