Spania joacă şi de Revelion. Federaţia de la Madrid a luat o măsură importantă pentru campionatul care va începe azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lionel messi barcelona campioana foto Rex

Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, pe 30 şi 31 decembrie se vor juca meciuri în campionatul iberic, decizia fiind luată din cauza Campionatului European de la anul.

Campionatul spaniol începe în acest weekend şi chiar înaintea debutului jucătorii au primit o veste care le strică planurile de familie. Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, spaniolii vor avea meciuri şi în ultima zi a anului. Federaţia a acceptat comprimarea campionatului pentru a face loc pregătilor echipei naţionale, care mai mult ca  sigur va participa la Campionatul European de la anul. Astfel, la Liga se va termina pe 15 mai 2016, iar finala Cupei va fi pe 22 mai, în contextul în care Euro începe pe 10 iunie.
Spaniolii nu vor mai avea vacanţă de Revelion, dar vor rămâne cu cea de Crăciun, ca o palidă consolare pentru schimbarea programului. Federaţia a făcut totuşi o concesie şi a dispus ca etapa să fie împărţită pe două zile, iar ultimul meci al anului să aibă loc pe 31 decembrie, de la ora 19.00, pentru ca fotbaliştii să poată ajunge lângă familii până la miezul nopţii. 

Până atunci, campionatul Spaniei începe vineri şi are un singur român la start. Răzvan Raţ s-a transferat pe ultima sută de metri la Rayo Vallecano, după ce PAOK Salonic a renunţat la serviciile lui. Raţ (34 de ani) a semnat un contract valabil pe două sezoane cu echipa pentru care a mai evoluat în returul campionatului 2013-2014. Raţ a jucat atunci zece meciuri şi antrenorul Paco Jemez a fost mulţumit de serviciile sale, dar la finalul sezonului românul a preferat să plece în Grecia pentru bani mai mulţi.
Raţ s-a întors acum la echipa din Madrid şi ar putea debuta chiar sâmbătă, când „Los Vallecanos” primesc acasă vizita celor de la Valencia.  Celălalt român care joacă în Spania, atacantul Florin Andone, n-a reuşit să se transfere de la Cordoba şi va juca în noul sezon în liga secundă.
La Liga va stat şi anul acesta sub semnul duelului Real Madrid – Barcelona, chiar dacă niciuna dintre ele nu s-a întărit cu nume strălucitoare în inter-sezon, aşa cum se întîmplase în anii precedenţi. Real i-a luat pe Danilo şi Kovacici. Despre croatul de 21 de ani, adus de la Inter pentru 40 de milioane de euro, preşedintele Florentino Perez a spus că în maximum doi ani va cuceri „Balonul de Aur”.
Barcelona, care are în continuare interzis la transferuri, i-a adus pe Aleix Vidal şi pe Arda Turan, care doar se vor antrena în următoarele şase luni, neavând drept de joc. Mai mari sunt pierderile celor doi granzi ai Spaniei, ţinând cont că şi Real şi Barca vor începe sezonul fără simbolurile ultimilor 15 de ani. Casillas a plecat la Porto, iar Xavi în Qatar, după o viaţă petrecută la echipele la care s-au format.


32 de titluri are Real Madrid în Spania, faţă de numai 23 câte a cucerit Barcelona


Meciurile din campionatul Spaniei vor fi transmise în România de Dolcesport şi Digisport


Programul primei etape
Vineri
Malaga – Sevilla
Sâmbătă
Espanyol – Getafe
Deportivo – Sociedad
Atletico Madrid – Las Palmas
Rayo Vallecano – Valencia
Duminică
Bilbao – Barcelona
Gijon – Real Madrid
Levante – Celta Vigo
Betis – Villareal
Luni
Granada - Eibar

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite