Spania este cea mai experimentată echipă de la Campionatul Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casillas e căpitanul Spaniei
Casillas e căpitanul Spaniei

Spania a câştigat trei trofee consecutive, bazându-se pe o generaţie de excepţie şi merge în continuare pe acelaşi nucleu.

Practic, în lotul lui Del Bosque sunt zece fotbalişti care au în palmares toate aceste succese: Casillas, Reina, Albiol, Ramos, Xavi, Iniesta, Xabi Alonso, Fabregas, David Silva şi Fernando Torres. Puteau fi mai mulţi, dar Cazorla a lipsit în 2010 fiind accidentat, iar David Villa a absentat în 2012, din aceleaşi motive.
Spania merge tot pe mâna veteranilor şi are cea mai experimentată echipă. Jucătorii iberici au strâns în total 1392 de meciuri la naţională, ceea ce dă o medie de 60 de meciuri pentru fiecare fotbalist. Cinci dintre elecii lui Del Bosque au peste 100 de selecţii la naţională, liderul lor fiind Iker Casillas, care la doar 33 de ani, a jucat de 154 de ori pentru Spania. Xavi (34 ani) are 132 de selecţii, Ramos (28) – 116 selecţii, Xabi Alonso (32) – 110 selecţii, Torres (30) – 107 selecţii. 
Deşi super-experimentată, Spania nu se află în topul celor mai bătrâne echipe, care este dominat de Argentina, cu o medie de vârstă de 28,5 ani. Campioana mondială en-titre, ca şi Brazilia, are o medie de vârstă de 27,8 ani, cel mai tânăr fotbalist din lot fiind Koke (Atletico Madrid) – 22 ani. La capitolul golurilor înscrise de componenţii lotului, Spania este tot lider, Villa şi compania marcând 219 goluri. Cu 58 de reuşite, golgheterul Spaniei este şi al doilea în topul marcatorilor prezenţi la turneul final, după Didier Drogba, care a marcat de 65 de ori pentru Coasta de Fildeş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite