Sorana Cîrstea, eliminată la simplu, dar calificată la dublu, în turneul de la Charleston. Ea a dezvăluit cine a determinat-o să se apuce de tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cârstea
Sorana Cârstea

Cotată ca favorită numărul 8 în turneul de la Charleston (SUA), Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul doi al probei de simplu, însă a reuşit să se califice în sferturile de finală de la dublu.

Cea care a a pus capăt parcursului Soranei Cîrstea la simplu este Teliana Pereira, sportivă clasată pe locul 99 mondial. Scorul a fost 3-6, 6-3, 7-6(0) pentru Pereira (25 de ani), brazilianca fiind ultima jucătoare acceptată pe tabloul calificărilor de către organizatori. Şi la precedentele două turnee la care a participat, Miami şi Indian Wells, Sorana Cîrstea a pierdut în turul doi. În urma acestor rezultate, românca, aflată într-o scădere evidentă de formă, a coborât o poziţie în ierarhia mondială, ocupând în prezent locul 27. 

Totuşi, jucătoarea noastră va evolua în sferturile de finală ale probei de dublu, unde s-a calificat alături de perechea ei, Maria Kirilenko (Rusia), învingând în runda inaugurală cuplul Alicja Rosolska/Chanelle Scheepers (Polonia/Africa de Sud), cu scorul de 4-6, 6-3, 11-9. Sorana&co vor duela cu perechea învingătoare dintre taiwanezele Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan şi cehoaicele Kveta Peschke/Lucie Safarova.

Înaintea meciurilor, invitată în premieră la All Access Hour, Sorana Cîrstea s-a simţit în largul ei la interviul acordat pentru WTA: a jucat golf, a răspuns, cu zâmbetul pe buze la toate întrebările şi a dezvăluit şi care este visul ei. „Dacă o persoană va începe să joace tenis datorită mie, atunci pot spune că mi-am împlinit marele vis“, a declarat Sorana. Ea a mărturisit că şi ea a început tenisul datorită cuiva: a germancei Steffi Graf. “Aveam patru ani şi la televizor era un meci între Steffi Graf şi Monica Seles. I-am spus mamei: «vreau să fiu ca ea. Aşa am început. E bine să ai exemple pozitive în viaţă. Iar Steffi este un model şi pe teren şi în afara lui“, a mai spus Sorana.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Simona Halep, despre operaţia de micşorare a bustului: „De atunci s-a schimbat tot“

Ruxandra Dragomir, despre accidentarea Simonei Halep, numărul 5 WTA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite