Sito Rivera va antrena campioana Imperial WET Miercurea Ciuc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sito Rivera
Sito Rivera

Echipa de futsal Imperial WET Miercurea Ciuc, campioana României, a dat lovitura. Gruparea harghiteană l-a „repatriat” pe spaniolul Tomás de Aquino Rivera Amorós, pe scurt Sito Rivera, unul dintre cei mai respectaţi tehnicieni din futsalul mondial.

„Sito Rivera, 63 de ani, este noul antrenor al echipei Imperial WET”, a anunţat gruparea harghiteană, care mâine îşi va afla adversarele din preliminariile UEFA Futsal Champions League.

Născut la Mataró, în Catalunia, Sito Rivera a evoluat între 1978 şi 1986 la UE Mataró, Vilassar de Mar şi Pla D’En Boet. Cariera de antrenor, una extraordinară, a început la UE Mataró, echipa la care a debutat ca jucător.

A fost antrenor al echipelor CIP Deva şi City’US Târgu Mureş, campioane ale României, dar şi selecţioner al primei noastre reprezentative. Sito Rivera a stat pe banca naţionalei României timp de patru ani, între 2009 şi 2013, devenind un adevărat mentor pentru componenţii generaţiei de aur a tricolorilor.

„Mă bucur foarte mult pentru această revenire în futsalul românesc. M-am simţit bine în România totdeauna. Am fost şi anul trecut la Miercurea Ciuc, îi cunosc pe oamenii de acolo, pe domnul Walter Gorbe, şi am încredere îi ei. Faptul că au luat titlul, că echipa Imperial WET va juca în Liga Campionilor însemnă enorm”, a declarat Sito Rivera.

Tehnicianul spaniol va pleca în zilele următoare în Statele Unite ale Americii, unde este invitat, ca expert, să susţină câteva cursuri. „Am un contract semnat deja pentru această acţiune. Voi lipsi însă doar o săptămână, după care ne apucăm de treabă”, a ţinut să precizeze Sito Rivera.

Vin, de asemenea, Pânzaru şi Savio!

„Repatrierea” fostului selecţioner Sito Rivera nu e singura lovitură dată în această vară de Imperial WET Miercurea Ciuc. Finanţatorul Walter Gorbe a reuşit să-l convingă pe internaţionalul Sávio Valadares să vină în Harghita.

Ultima oară la Informatica Timişoara, echipă în culorile căreia a câştigat toate trofeele pe plan intern, brazilianul din naţionala României a fost accidentat, motiv pentru care nu a evoluat în ultimele luni.

O altă reuşită a ciucanilor o reprezintă şi înregimentarea lui Adrian Pânzaru, jucător de bază al echipei naţionale a României, legitimat ultima oară la Autobergamo Deva.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite