Simona iese cu bine dintr-o încleştare complicată. A jucat set decisiv pentru calificarea în turul 3 la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (3 WTA) a trecut cu brio testul cu Magda Linette (87 WTA), 6-4, 5-7, 6-3, o poloneză în vârstă de 27 de ani, care a pus-o serios la treabă pe jucătoarea din Constanţa

Simona a început foarte bine meciul şi s-a desprins la 2-0. Au urmat 5 game-uri pe muchie de cuţiti, toate terminate după ce s-a trecut prin scorul de 40-40. Halep a ieşit pe plus din aceste încleştări teribile, a câştigat 3 game-uri şi a pierdut doar 2 şi, la 5-2, s-a găsit în situaţia să servească pentru meci. Linette nu a renunţat, a luat un game pe serviciul Simonei, după care s-a apropriat la 5-4, dar nu a mai putut face încă un break şi a pierdut setul cu 6-4.

Setul secund a început în aceeaşi notă de echilibru, cu fiecare jucătoare punctând pe propriul serviciu, 1-1. Au urmat alte două game-uri complicate, Halep a fost o idee mai precisă şi a reuşit să se desprindă, 3-1. Următoarele 5 game-uri s-a mers cap la cap, cu fructificarea avantajului propriului serviciu. Linette a avut nervii să salveze trei mingi de meci, prima, la 5-3, pe propriul serviciu, celelalte 2, la 5-4, pe serviciul Simonei, a luat 4 game-uri la rând şi a trimis mecil în set decisiv.

Debutul ultimului set a fost abordat de SImona foarte agresiv şi românca avea 3-0 cu două break-uri şi doar 3 puncte pierdute după doar 11 minute. Jucătoarea din Polonia a recuperat un break, apoi Halep a mai câştigat alte două ghemuri, 5-1. Linette şi-a făcut prima dată serviciul în acest set şi a continuat să spere la victorie, cu un nou break. La 5-3, Halep a reuşit în sfârşit să pună capăt partidei, cu un rebreak, de 6-3, după două ore şi 11 minute.

Simona va juca în turul următor cu învingătoarea dintre Lesia Tsurenko (27 WTA) şi Aleksandra Krunic (76 WTA). Meciul dintre cele două a fost întrerupt, din cauza întunericului, înaintea tiebreak-ului din setul decisiv, la scorul 5-7, 7-5, 6-6. Partida din turul trei va avea loc sâmbătă, la o oră ce urmează să fie anunţată.

Citeşte şi 

Halep, criticată de Mats Wilander după meciul cu Linette: "Ar fi trebui să câştige în setul al doilea şi nu a reuşit"

Halep, cale liberă până în semifinalele Roland Garros. Cum arată traseul virtual al Simonei după decimarea favoritelor

Prima reacţie a Simonei Halep după victoria cu Linette: "Mă bucur că am rămas calmă în decisiv"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite