Simona Halep la Wuhan: cu ochii pe teren, cu gândul în tribune. Românca are o susţinătoare specială în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO: AFP
Simona Halep. FOTO: AFP

Simona Halep a avut motive în plus de bucurie pentru prestaţia ei solidă în confruntarea cu Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 32 WTA).

Simona Halep şi-a serbat, duminică, ziua de naştere, împlinind 24 de ani, iar mama ei a decis că e cazul să fie alături de ea, chiar dacă a trebuit să parcurgă un drum de peste 7.500 de kilometri până la Wuhan.

Cu acest prilej, Tania Halep a luat loc, marţi, în tribune şi a urmărit debutul fiicei sale, în turul II. Anul trecut, Simona a părăsit competiţia în această fază, pierzând cu Muguruza. Acum, ea a spulberat una dintre jucătoarele pe care a bătut-o pe unde a prins-o, începând din 2012. Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 32 WTA) nu luase decât un set în precedentele cinci întâlniri cu Simona, iar la Wuhan a bifat un alt eşec categoric în compania româncei.

Emoţii risipite după primul game

Probabil, după primul game al confruntării de marţi, rusoaica, cu victorii împotriva unor nume sonore precum Azarenka, Bencici şi Makarova în 2015, a crezut că are şanse să-şi îmbunătăţească bilanţul în duelurile cu Halep.

Constănţeanca a condus cu 40-0 pe serviciul ei, dar apoi a pierdut cinci puncte la rând şi game-ul. De aici încolo însă, meciul a fost dominat de a doua jucătoare a lumii. Halep a câştigat cu 6-2, 6-1, în doar o oră şi şase minute.

Urmează alt meci abordabil

Calificată, fără probleme, în optimi, Simona o va întâlni pe Johanna Konta (Marea Britanie, 66 WTA), adversară cu care n-a mai jucat până acum.

Britanica a profitat de accidentarea suferită de Azarenka (23 WTA), sportiva din Belarus pierzând primul set cu 4-6 şi abandonând la 0-1 în al doilea. Halep şi Konta se vor duela, miercuri, nu înainte de ora 13.30 (Digi Sport 2).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite