Simona Halep la Wimbledon: nimeni nu crede în ea, dar românca insistă că poate face un turneu mare. Pe ce se bazează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep. FOTO: AP
Simona Halep. FOTO: AP

După ultimele ei rezultate, cei mai mulţi specialişti nu-i dau nicio şansă Simonei la Londra. Ea, în schimb, susţine că a scăpat de oboseala psihică şi e pregătită de o cursă lungă la All-England Club.

Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, începe de luni într-o situaţie ciudată. Excluzând-o pe Serena Williams, celelalte jucătoare de Top 5 se confruntă cu o criză de formă.

Kvitova, Halep, Şarapova şi Wozniacki au avut eliminări premature la French Open şi trei dintre ele n-au mai jucat niciun meci de atunci. Halep şi Wozniacki au testat, între timp, iarba, însă românca a ieşit în sferturi la Birmingham, în timp ce Wozniacki s-a oprit în semifinale la Eastbourne.

În ceea ce o priveşte pe constănţeanca de 23 de ani, ea a avut parte de o presă negativă în ultima săptămână, ori de câte ori s-au analizat şansele jucătoarelor la Wimbledon. Americanii de la „Sports Illustrated“ au scris că „Halep e în criză“, iar italienii de la ubitennis.com au subliniat că „n-are forma necesară câştigării unui Grand Slam“.

De aceeaşi părere au fost şi editorii de la „Tennis Magazine“. „Există multă incertitudine când vine vorba de Halep, care a dezamăgit la Roland Garros şi abia şi-a schimbat antrenorii. Asta, cu punctele pe care le are de apărat, ar trebui să o motiveze, însă eu cred că o altă eliminare rapidă e mult mai probabilă“, a notat Ed McGrogan.

Într-adevăr, Halep are de apărat semifinala de anul trecut şi, implicit, 780 de puncte, însă insistă că a depăşit forma mai slabă din ultima perioadă.

„Am încredere că pot juca iarăşi bine“

La ultima ei conferinţă de presă, ocupanta locului 3 WTA a apărut zâmbitoare şi liniştită.

„Probabil că am fost obosită psihic şi, de aceea, n-am câştigat niciun turneu pe zgură. După Roland Garros, am luat o pauză de cinci zile şi n-am jucat deloc tenis. A fost foarte bine. M-am relaxat şi am scăpat de presiune. Mi-am spus că trebuie să joc din nou de plăcere şi să muncesc cât mai mult în fiecare zi. Acum, am încredere că pot juca din nou bine“, a explicat jucătoarea din România.

Întrebată ce crede despre o nouă prezenţă în semifinale, la fel ca în 2014, Simona a oferit un răspuns realist. „Sunt încrezătoare, dar e un alt turneu, un alt an. Nu pot spune de acum că voi repeta acel rezultat. Vreau doar să joc în primul tur, să văd cum evoluez în acea zi şi să câştig cât de multe meciuri pot“, a continuat Halep.

„Mi-am îmbunătăţit serviciul“

Românca se va prezenta la All-England Club cu un nou staff tehnic, format din Darren Cahill şi Daniel Dobre. Simona susţine că a făcut deja un progres cu cei doi.

„Mi-am îmbunătăţit mult serviciul şi acest lucru mă va ajuta pe iarbă“, a anunţat Halep. Aceasta a încheiat, cerând susţinerea fanilor: „Le mulţumesc celor care mă susţin şi vreau să fiţi alături de mine pentru că trec printr-o perioadă puţin cam grea. Îmi place să văd că îmi apreciaţi jocul şi că mă susţineţi“.

Posibilul traseu al lui Halep la Wimbledon

Turul I - Jana Cepelova (Slovacia, 106 WTA)

Turul II - Monica Niculescu (46 WTA) sau Monica Puig (91 WTA)

Turul III - Svetlana Kuzneţova (27 WTA)

Optimi - Timea Bacsinszky (15 WTA) sau Sabine Lisicki (18 WTA)

Sferturi - Caroline Wozniacki (5 WTA), Angelique Kerber (10 WTA) sau Garbine Muguruza (20 WTA).

Semifinale - Petra Kvitova (2 WTA), Ekaterina Makarova (8 WTA) sau Eugenie Bouchard (12 WTA)

Finală - Serena Williams (1 WTA) sau Maria Şarapova (4 WTA)

CITEŞTE ŞI:

*Românii atacă Wimbledon: avem cinci jucătoare la simplu şi opt sportivi la probele de dublu. Programul complet

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite